Latest News

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Cirque du Soleil: Σοκαριστική πτώση ακροβάτη- Βίντεο που κόβει την ανάσα

 


Η Aerialist Mariia Konfektova αναρρώνει μετά από πτώση ενώ έπαιζε στο σόου KOOZA του... Cirque du Soleil στο Expo Center του Portland. 

Ένα συγκλονιστικό βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που μια ακροβάτιδα του Cirque du Soleil έπεσε στο έδαφος αφού γλίστρησε κατά τη διάρκεια της ρουτίνας εναέριων ακροβατικών της.

Η Ρωσίδα Μαρία Κονφέκτοβα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο αφού έπεσε από τσέρκι ενώ έπαιζε στην παράσταση KOOZA στο Πόρτλαντ του Όρεγκον το Σάββατο, χωρίς δίχτυ ασφαλείας από κάτω της.

Τα μέλη του κοινού έμειναν σε έκπληκτη σιωπή αφού η ακροβάτη έχασε τη λαβή της και έπεσε κατακόρυφα στη σκηνή. Ένα 10χρονο αγόρι απαθανάτισε την τρομακτική στιγμή στην κάμερα, λέγοντας ότι αρχικά «νόμιζε ότι ήταν μέρος της εκπομπής».

Ένας εκπρόσωπος του Cirque du Soleil είπε την Κυριακή ότι η Konfektova ήταν «συνειδητοποιημένη, σταθερή και τη φροντίζουν οι ειδικοί γιατρών και η ομάδα της».

Η συσκευή από την οποία έπεσε η Konfektova ήταν ένα μεγάλο στεφάνι που κρεμόταν από ένα σύρμα πάνω από τη σκηνή. Αν και η ακριβής αιτία του ατυχήματος βρίσκεται υπό διερεύνηση, οι παρατηρητές είπαν ότι οι μεταβαλλόμενες συνθήκες που βιώνουν οι ταξιδιώτες καλλιτέχνες μπορεί να έπαιξαν ρόλο.

Η συντάκτρια του Portland Tribune Dana Haynes, η οποία συνάντησε τους καλλιτέχνες για ένα προφίλ ημέρες πριν από την έναρξη των παραστάσεων, είπε ότι οι συνθήκες μπορούν να αλλάζουν από τοποθεσία σε τοποθεσία.

«Τα πάντα, από το υψόμετρο του Πόρτλαντ μέχρι την υγρασία στη ζέστη μέχρι τη ρύθμιση όλων των μηχανισμών, της συσκευής, όλα αυτά μπορεί να είναι ελαφρώς απενεργοποιημένα», είπε ο Haynes στο KOIN.

«Και κάθε μέρος που πήγαιναν, έκαναν πρόβες, πρόβες και πρόβες. Ο προπονητής σε αυτήν την περίπτωση, ο Αυστραλός προπονητής, μου είπε ότι ο μηχανισμός του στεφάνου είναι κλειστός κατά ένα εκατοστό.

Το Cirque du Soleil πρόσθεσε ότι η Konfektova ήταν η μόνη ερμηνεύτρια που χρησιμοποίησε το στεφάνι στις πρόβες και τη βραδιά των εγκαινίων.

Η ερμηνεύτρια είπε ότι είναι «καλά» μετά το περιστατικό και ευχαρίστησε τους θαυμαστές που τη ρώτησαν.
«Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ο καλλιτέχνης αναρρώνει και τον φροντίζει η ιατρική και η προπονητική μας ομάδα», ανέφερε η ΚΟΟΖΑ σε ανάρτησή της στο Facebook.

Το Σάββατο, 24 Αυγούστου, η εναέρισσα Μαρία Κονφέκτοβα έπεσε από το ρινγκ στο οποίο έπαιζε για λίγο στο σόου στο Expo Center της πόλης, σύμφωνα με το FOX 12.

Η Konfektova διαβεβαίωσε τους θαυμαστές ότι ήταν καλά αφού παρατήρησε ένα ανησυχητικό σχόλιο σε ένα βίντεο στο Instagram που είχε δημοσιεύσει προηγουμένως στις 18 Μαΐου.

«Είμαι εντάξει, ευχαριστώ που ρωτήσατε ❤️», έγραψε η ερμηνεύτρια, η οποία είναι κάτοχος του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες για «τις περισσότερες εναέριες περιστροφές στεφάνης σε 30 δευτερόλεπτα».