Latest News

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Ώρα κλήρωσης για το νέο Champions League: Οι 36 ομάδες του League Stage – Οι αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής (videos)

 Το νέο Champions League είναι εδώ! Μετά τις χθεσινές (28/8) προκρίσεις των Ντίναμο Ζάγκρεμπ, Ερυθρού Αστέρα, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Λιλ, οι οποίες εξασφάλισαν τα τελευταία εισιτήρια για το League Stage, όλοι κινούνται σε ρυθμούς κλήρωσης... (COSMOTE SPORT 1 HD).

Σε λίγες ώρες, συγκεκριμένα στις 19:00, στο Μονακό θα ανοίξει η αυλαία του Champions League της περιόδου 2024-25 με την διεξαγωγή μιας κλήρωσης πολύ διαφορετικής από όσες είχαμε συνηθίσει ως τώρα.

Το όνομα παραμένει το ίδιο, αλλά πλέον δεν υπάρχει φάση των ομίλων (Group Stage) αλλά το League Phase. Οι ομάδες από 32, αυξήθηκαν πλέον σε 36!

Πλέον δεν θα υπάρχουν όμιλοι, αλλά ένας και μοναδικός. Οι 36 ομάδες θα συμμετέχουν στον ίδιο όμιλο και θα υπάρχει ενιαία βαθμολογία.

Οι αγώνες του League Phase αρχίζουν 17 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 29 Ιανουαρίου 2025!
Οι αγωνιστικές από 6 αυξήθηκαν σε 8 και φέτος (1η αγωνιστική) θα δούμε αγώνες Champions League για 3 σερί ημέρες (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη).

Τα παιχνίδια πλέον θα είναι 189 αντί 125 και κάθε ομάδα θα δίνει τουλάχιστον 8 αντί 6. Τα περισσότερα παιχνίδια που θα μπορεί να δώσει μια ομάδα, θα είναι 17 τον αριθμό.

Οι ημερομηνίες των οκτώ αγωνιστικών είναι οι εξής:

  • 1η αγωνιστική 17-19 Σεπτεμβρίου
  • 2η αγωνιστική 1-2 Οκτωβρίου
  • 3η αγωνιστική 22-23 Οκτωβρίου
  • 4η αγωνιστική 5-6 Νοεμβρίου
  • 5η αγωνιστική 26-27 Νοεμβρίου
  • 6η αγωνιστική 10-11 Δεκεμβρίου
  • 7η αγωνιστική 21-22 Ιανουαρίου
  • 8η αγωνιστική 29 Ιανουαρίου

Οι 36 ομάδες της κλήρωσης

Στην κλήρωση του League Phase θα μπουν 36 ομάδες, που έχουν χωριστεί σε 4 γκρουπ των 9 ομάδων.

Κάθε ομάδα θα κληρωθεί με δύο αντιπάλους από κάθε ένα από τα τέσσερα γκρουπ. Έτσι θα αντιμετωπίσει οχτώ διαφορετικές ομάδες. Με τις τέσσερις από αυτές, θα παίξει εντός έδρας και με άλλες τέσσερις εκτός έδρας.

Άρα όλες οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν έναν σύλλογο από κάθε γκρουπ (1-4) εντός έδρας και έναν δεύτερο σύλλογο από κάθε γκρουπ εκτός έδρας. Έτσι προκύπτουν οι οκτώ αγώνες (τέσσερις εντός και τέσσερις εκτός).

Οι σύλλογοι από την ίδια εθνική ομοσπονδία δεν θα κληρωθούν μεταξύ τους σε αυτή την φάση. Η κλήρωση θα είναι… υβριδική αλλά και σε συνδυασμό με τα μπαλάκια.

Ούτε φέτος θα υπάρχει ελληνική ομάδα στο League Stage. H τελευταία ήταν ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2020-21.

Αναλυτικά οι 36 ομάδες της league phase:

1ο ΓΚΡΟΥΠ
Ρεάλ Μαδρίτης
Μάντσεστερ Σίτι
Μπάγερν Μονάχου
Παρί Σεν Ζερμέν
Λίβερπουλ
Ίντερ
Ντόρτμουντ
Λειψία
Μπαρτσελόνα

2ο ΓΚΡΟΥΠ
Λεβερκούζεν
Ατλέτικο Μαδρίτης
Αταλάντα
Γιουβέντους
Μπενφίκα
Άρσεναλ
Κλαμπ Μπριζ
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Μίλαν

3ο ΓΚΡΟΥΠ
Φέγενορντ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Αϊντχόφεν
Ντινάμο Ζάγκρεμπ
Ζάλτσμπουργκ
Λιλ
Ερυθρός Αστέρας
Σέλτικ
Γιανγκ Μπόις

4ο ΓΚΡΟΥΠ
Σλόβαν Μπρατισλάβας
Μονακό
Άστον Βίλα
Μπολόνια
Τζιρόνα
Στουτγκάρδη
Στουρμ Γκρατς
Μπρεστ
Σπάρτα Πράγας

Το νέο σύστημα διεξαγωγής

Η μεγάλη διαφορά αυτή τη σεζόν είναι ότι θα υπάρχει μια ενιαία βαθμολογία για τις 36 ομάδες. Απ’ αυτές, οι 8 πρώτες θα πάρουν την απευθείας πρόκριση για τη φάση των «16».

Από εκεί και πέρα, οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 9η ως τη 16η θέση θα τεθούν επικεφαλής ως «ισχυρές» και θα αναμετρηθούν με εκείνες που κατετάγησαν στις θέσεις 17-24 ως «αδύναμες», με τη ρεβάνς να διεξάγεται στην έδρα των πρώτων.

Οι οχτώ που θα προκριθούν απ’ τη φάση των πλέι οφ μαζί με τις οχτώ πρώτες ουσιαστικά θα συνθέσουν τους 16 της διοργάνωσης. Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την θέση 25 έως την θέση 36 δεν συνεχίζουν σε καμία διοργάνωση της UEFA.