Latest News

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Δύσκολη η σημερινή ημέρα για φορολογούμενους - Ποιες δόσεις πρέπει πληρωθούν - Τι εναλλακτικές υπάρχουν

 


Η σημερινή ημέρα, 30 Αυγούστου, είναι ιδιαίτερα «φορτωμένη» με φορολογικές υποχρεώσεις για εκατομμύρια φορολογούμενους, καθώς καλούνται να πληρώσουν την πέμπτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη δόση του... φόρου εισοδήματος.

Παράλληλα, ένας σημαντικός αριθμός φορολογουμένων πρέπει να εξοφλήσει και τη μηνιαία δόση των ρυθμίσεων που έχουν ενεργοποιήσει για την τμηματική αποπληρωμή των οφειλών τους, προκειμένου να αποφύγουν περαιτέρω επιβαρύνσεις και κυρώσεις.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι ρόδινα για πολλούς φορολογούμενους, καθώς η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής έχουν μειώσει το διαθέσιμο εισόδημα, προκαλώντας δυσκολίες στην έγκαιρη εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεών τους.

Είναι αναμενόμενο, λοιπόν, ότι πολλοί από αυτούς δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν τους φόρους τους στην ώρα τους, με αποτέλεσμα να συσσωρεύσουν τις οφειλές τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, οι απλήρωτοι φόροι αυξάνονται μήνα με τον μήνα, με το συνολικό ύψος των οφειλών στο πεντάμηνο να έχει ξεπεράσει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ο αριθμός των οφειλετών βρίσκεται πάνω από τα 4,2 εκατομμύρια.

Σημειώνεται ότι ο φόρος εισοδήματος μπορεί να εξοφληθεί σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις, με την τελευταία δόση να λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2025.

Την ίδια ημερομηνία λήγει και η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ, επιβαρύνοντας επιπλέον τους φορολογούμενους που αντιμετωπίζουν ήδη οικονομικές δυσκολίες.