Latest News

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Επίθεση στη Γερμανία: Προσαγωγή ενός ακόμα υπόπτου, βρέθηκε το μαχαίρι - Η στιγμή που το κοινό του φεστιβάλ πληροφορείται για το μακελειό (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Νέα προσαγωγή άνδρα από την γερμανική αστυνομία ως ύποπτο δράστη για την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σε φεστιβάλ μουσικής στην Γερμανία, καθώς ο άνδρας που συνελήφθη τα ξημερώματα από την αστυνομία ως ύποπτος αποδείχθηκε πως δεν είναι ο ίδιος. Κοντά στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ωστόσο το μαχαίρι με το οποίο έγιναν... οι επιθέσεις.

Σύμφωνα με την BILD, ο πρώτος συλληφθείς είναι νεότερος από τον καταζητούμενο και η εμφάνισή του δεν ταιριάζει με την περιγραφή του δράστη από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Η εφημερίδα περιγράφει τον δράστη ως αθλητικό άνδρα «με αραβικά χαρακτηριστικά», ηλικίας 20-30 ετών, ύψους 1,70-1,75 και επισημαίνει ότι φορούσε μαύρα ρούχα και σκούφο. Περίπου 200 μέτρα από τον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε πάντως το φονικό όπλο του δράστη, το οποίο υπόκειται σε ειδική έρευνα από την αστυνομία.

Νωρίτερα, πάντως, η αστυνομία διέψευσε πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί τη νύχτα από τα ΜΜΕ, ότι «στόχευε με το μαχαίρι στον λαιμό των θυμάτων», ενώ δεν επιβεβαιώνει και την περιγραφή του ως «άνδρα με αραβικά χαρακτηριστικά».

Η στιγμή που το κοινό του φεστιβάλ μαθαίνει για το μακελειό

Συγκλονίζει το βίντεο με το τρομοκρατημένο πλήθος του γερμανικού φεστιβάλ μουσικής την στιγμή που ενημερώνεται από τους διοργανωτές ότι, ο δράστης της αιματηρής επίθεσης με μαχαίρι κυκλοφορεί ελεύθερος.

Η βάναυση επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ διαφορετικότητας στη δυτικογερμανική πόλη Σόλινγκεν, το βράδυ της Παρασκευής (23/08). Στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η Daily Mail διακρίνεται ο Philipp Muller, εκ των διοργανωτών του φεστιβάλ, να ανεβαίνει στη σκηνή και να ζητά από το κοινό να παραμείνει ψύχραιμο. «Παρακαλώ έχετε τα μάτια σας ανοιχτά γιατί, δυστυχώς, ο δράστης έχει διαφύγει», λέει. 

Από την επίθεση, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ τουλάχιστον άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι πληροφορίες για τον δράστη αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστες. Πιστεύουν, ωστόσο, ότι πρόκειται για έναν μοναδικό ύποπτο. «Κανείς δε γνωρίζει γιατί έγινε η επίθεση», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Herbert Reul. «Δεν μπορώ να πω τίποτα για το κίνητρο αυτή τη στιγμή και δεν είναι σαφές ποιος ήταν ο δράστης, αλλά έφυγε από το σημείο σχετικά γρήγορα», σημείωσε.