Latest News

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Κακοκαιρία στα Ιωάννινα: Πλημμύρες και ζημιές - Κολώνα της ΔΕΗ κατέληξε σε μπαλκόνι σπιτιού [βίντεο]

Η κακοκαιρία στα Ιωάννινα, έφερε προβλήματα σε γειτονιές της πόλης, με μια κολώνα της ΔΕΗ να καταλήγει σε μπαλκόνι διαμερίσματος. ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ο καιρός στα Ιωάννινα την Κυριακή 18/8 άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες και από το καλοκαίρι, οι συνθήκες το απόγευμα θύμισαν περισσότερο φθινόπωρο.

Η κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τη δυνατή βροχή και το χαλάζι δημιούργησαν προβλήματα σε δρόμους, με την κυκλοφορία σε ορισμένες γειτονιές της πόλης, να διεξάγεται με δυσκολία. Ο αέρας εκείνα τα λεπτά ήταν ισχυρός και προκάλεσε επιπρόσθετα προβλήματα, με πτώσεις κλαδιών από δέντρα. Αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν και στέγες σπιτιών ξηλώθηκαν.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής όταν την πόλη έπληξαν καταρρακτώδεις βροχές και χαλαζοπτώσεις. Τα μεγαλύτερα προβλήματα υπήρξαν στις οδούς Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Βογιάνου και Γαριβάλδη, ενώ επλήγησαν και προάστια όπως το Πέραμα και το Νεοχωρόπουλο.

Όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ, μέσα σε λίγα λεπτά δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ λόγω του όγκου του νερού που έπεσε η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν με ιδιαίτερη δυσκολία.