Latest News

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Αθηνά Λινού: Απέστειλε εξώδικο στον Παύλο Πολάκη - Την αδειάζει η Κουμουνδούρου

 
Εξώδικο στον Παύλο Πολάκη έστειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, στο οποίο τον κατηγορεί για «ψευδείς και... συκοφαντικές ανακοινώσεις». 

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η βουλευτής, Αθηνά Λινού, σε ανάρτησή της στα social media, μέσω εξώδικου καλεί τον Παύλο Πολάκη εντός τριών εργάσιμων ημερών «να ανακαλέσει και να απαλείψει από το διαδίκτυο όλες τις ψευδείς, συκοφαντικές και ιδιοτελείς αναφορές του προς το άτομό της και την Prolepsis».  

Αν ο Παύλος Πολάκης δεν ανακαλέσει τις δηλώσεις του, η Αθηνά Λινού δηλώνει ότι θα προσφύγει ενώπιον της δικαιοσύνης, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όποια χώρα του εξωτερικού έγιναν γνωστές οι αναρτήσεις του βουλευτή. 

Άμεσα απάντησε ο Παύλος Πολάκης στο εξώδικο της βουλευτή, αναφέροντας ότι δεν πρόκειται να ανακαλέσει τις δηλώσεις του.


Μπορεί η Αθηνά Λινού να έστειλε εξώδικο στον Παύλο Πολάκη για τις καταγγελίες του σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις του ινστιτούτου Prolepsis- και ο βουλευτής Χανίων να επιμένει στα όσα έχει αποκαλύψει -, αλλά το θέμα έχει φτάσει πλέον σε οριακό σημείο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι προ σοβαρών αποφάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τεχνοκράτες που εξετάζουν την υπόθεση με τις αιχμηρές καταγγελίες Πολάκη, έκριναν ανεπαρκή τα στοιχεία που έχει προσκομίσει η κυρία Λινού στην Κουμουνδούρου και περιλαμβάνονται σε ένα ογκώδη φάκελο 476 σελίδων.

Μάλιστα ζητήθηκε από την κυρία Λινού να προσκομίσει επιπλέον στοιχεία και υλικό, ώστε να καταλήξουν σε συμπέρασμα, καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Αν και δεν δίνονται άλλες λεπτομέρειες επ’ αυτού, θεωρείται κομβικής σημασίας το γεγονός ότι ο φάκελος κρίθηκε πως δεν περιέχει πειστικές απαντήσεις για τις επιχορηγήσεις εκατομμυρίων.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις 476 σελίδες ως ηχηρή απάντηση στις καταγγελίες Πολάκη, γεννάται το εύλογο ερώτημα τι άλλο μπορεί να προσκομίσει, που δεν προσκόμισε ήδη, ώστε να πείσει ότι όλα έχει γίνει νόμιμα και ηθικά.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι εάν η κυρία Λινού δεν πείσει την ομάδα των τεχνοκρατών που ξεσκονίζουν την υπόθεση, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στην αποπομπή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Και προφανώς θα δικαιώσει τον βουλευτή Χανίων, ο οποίος διαγράφηκε από την ΚΟ εξαιτίας μίας, αμφιλεγόμενης κατά πολλούς, αντίδρασης της κυρίας Λινού σε ένα περιστατικό σε συνεδρίαση της Βουλής.