Latest News

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Θεσσαλονίκη: «Πράσινο φως» από τον εισαγγελέα Εφετών για τον τεχνικό έλεγχο στο λούνα παρκ- «Γιάννη ζεις, θα δικαιωθείς»


 Να γίνει ο τεχνικός έλεγχος από πιστοποιημένο μηχανικό στο μοιραίο λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης, έδωσε εντολή ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, ύστερα από το αίτημα της... οικογένειας του.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου παιδιού, μετά το «ναι» της Εισαγγελίας, δήλωσε έξω από το δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ότι, «η δικαιοσύνη και οποίο εμπόδιο και αν μπει θα προχωρήσει πολύ γρήγορα με αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους που την εκπροσωπούν για να δικαιωθεί το κάθε παιδί που έχει χαθεί μαζί και το παλικάρι, το δικό μου παιδί. Αν είναι δυνατόν θα κληθεί και σήμερα η εταιρία από την Αθήνα σε συνεννόηση με τον ΔΕΔΔΗΕ για να γίνει ο έλεγχος πολύ άμεσα».

«Ο ιδιοκτήτης όσο είμαι εγώ δεν νομίζω ότι θα μπει στην διαδικασία να βρεθεί στον χώρο του δυστυχήματος….Όταν σβήσουν τα φώτα πάλι οι ίδιοι γονείς τα αδέρφια του, οι δικοί του άνθρωποι, θα ναι αυτοί που θα κλαίνε γιατί πολύ απλά δεν θα μπορεί να ξεχαστεί ο άδικος χαμός…Χάνει ο κόσμος τα παιδιά του άδικα, όλοι έχετε εδώ παιδιά και οικογένεια, δεν θέλει κανείς να σκεφτεί αυτό που ζει το δικό μου σπίτι. Προσπαθούμε με κάθε νόμιμο και αξιοπρεπή τρόπο να αποδοθεί δικαιοσύνη», συμπλήρωσε ο ίδιος

«Σύντομα θα διενεργηθεί ο επίμαχος τεχνικός έλεγχος»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου, Απόστολος Αγγελάκης, ανέφερε ότι «όπως γνωρίζετε είχε προγραμματιστεί να διενεργηθεί σήμερα έκτακτος τεχνικός έλεγχος από την διαπιστευμένη εταιρία E.U.V Hellas,αιφνιδίως χθες υπήρξε ένα σήμα ότι θα ματαιωθεί ο εν λόγω τεχνικός έλεγχος. Σήμερα, έπειτα από συζήτηση με τον προϊστάμενο εισαγγελίας εφετών Θεσσαλονίκης δέχθηκε τα επιχειρήματα μας και παρήγγειλε άμεσα ότι θα διενεργηθεί ο επίμαχος έκτακτος τεχνικός έλεγχος. Αναμένουμε την ημέρα και ώρα διενέργειας του.

Η εποπτική εισαγγελική αρχή αναγνώρισε ότι ήταν νόμιμο και δίκαιο το αίτημα μας. Ο έλεγχος πρέπει να γίνει από διαπιστευμένο φορέα και όχι από πραγματογνώμονα. Θα γίνει επισκόπηση του τεχνικού φακέλου του επίμαχου μηχανήματος, θα ελεγχθούν τυχόν βιβλία συντήρησης αν υπάρχουν, ο ηλεκτρολογικός- μηχανικός εξοπλισμός. Θα είναι το τελικό στάδιο που θα αποδείξει πλήρως τους ισχυρισμούς και θα επιβεβαιωθούν πλήρως οι κακουργηματικές ευθύνες των εμπλεκομένων στην επιχείρηση».

«Γιάννη Ζεις, θα δικαιωθείς»

Το παραπάνω σύνθημα φώναζαν οι φίλοι του αδικοχαμένου παιδιού λίγο πριν την αποχώρηση πατέρα και δικηγόρων, ενώ παράλληλα κρατούσαν ψηλά την φωτογραφία του 19χρονου Γιάννη αποδίδοντας έτσι έναν ξεχωριστό φόρο τιμής στο παλικάρι.