Latest News

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο - Οι θερμοκρασίες ανά περιοχή

 


Ανήμερα Δεκαπενταύγουστου, ο καιρός προβλέπεται γενικά καλός σε όλη τη χώρα, με κυρίως ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα νότια... σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα, στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 18 έως 37-39 βαθμούς. Στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 20 έως 38-40 βαθμούς.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38-40 βαθμούς, με τις μέγιστες θερμοκρασίες στα δυτικά να φτάνουν τοπικά τους 41 βαθμούς.

Στα Επτάνησα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37-39 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 33-34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά τους 38-40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με παρόμοιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς, με τις μέγιστες στα ανατολικά να είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.