Latest News

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Πανσέληνος Αυγούστου: Εντυπωσιακές φωτογραφίες με το «φεγγάρι του Οξύρρυγχου» να φωτίζει τον αττικό ουρανό

 


Η πανσέληνος του Αυγούστου, γνωστή και ως «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου», φτάνει στο αποκορύφωμά της αύριο, Δευτέρα 19 Αυγούστου. Ωστόσο, από απόψε η επιβλητική πανσέληνος -η μοναδική για τον Αύγουστο του 2024- φωτίζει ήδη τον... αττικό ουρανό.

Κάθε Αύγουστο, η αυγουστιάτικη πανσέληνος φωτίζει τον αττικό ουρανό με μια μαγευτική λάμψη, προσφέροντας ένα θέαμα που καθηλώνει τους παρατηρητές. Η εντυπωσιακή της παρουσία, συνήθως μεγαλύτερη και πιο φωτεινή από τις άλλες, δημιουργεί μια αίσθηση μαγείας και ονειροπόλησης, καθώς το μοναδικό φως της διαχέεται πάνω από την πόλη και τα ιστορικά της μνημεία.

Οι παρακάτω φωτογραφίες αποτυπώνουν την ομορφιά της πανσελήνου, όπως αυτή αντανακλάται στον αττικό ουρανό, προσκαλώντας μας να την απολαύσουμε σε όλη της τη δόξα.

Φωτογραφία: Intime
Φωτογραφία: Intime
Φωτογραφία: Intime

Το υπουργείο Πολιτισμού θα διοργανώσει και φέτος τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προσφέροντας ελεύθερη είσοδο σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, ιστορικούς τόπους και μουσεία, τη νύχτα της Πανσελήνου, την Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024.