Latest News

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Ελεονώρα Μελέτη: «Αφήνω πίσω χρήματα - Δεν πάω να βγάλω περισσότερα στην Ευρωβουλή»

 


Στον νέο της ρόλο στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο καθώς την παραπληροφόρηση που υπάρχει γύρω από τις οικονομικές απολαβές αναφέρθηκε η Ελεονώρα Μελέτη, υποστηρίζοντας ότι με την ιδιότητά της ως ευρωβουλευτής δεν αναβαθμίστηκε... οικονομικά.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό ΟΚ!, η Ελεονώρα Μελέτη έκανε λόγο για παραπληροφόρηση αναφορικά με τις απολαβές ενός ευρωβουλευτή, επισημαίνοντας ότι η ίδια ως παρουσιάστρια ήταν περισσότερο ωφελημένη σε αυτόν τον τομέα.

«Εγώ αφήνω πίσω χρήματα, δεν πάω να βγάλω περισσότερα» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Η δημοκρατία δίνει σε όλους το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Ο ψηφοφόρος έχει την ευθύνη να ξέρει ποιον ψηφίζει. Όλοι οι ψηφοφόροι πρέπει να καταλάβουμε – γιατί κι εγώ ψηφοφόρος είμαι – ότι εμείς έχουν την εξουσία, δεν την έχει κανένας πολιτικός, κανένα πρόσωπο, κανένας θεσμός. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας να συμμετέχουμε στις εκλογές. Πώς θα κατηγορήσω έναν άνθρωπο που εκλέχτηκε; Ο κόσμος τον ψήφισε» είπε και πρόσθεσε:

«Εδώ υπάρχει απόλυτη διαφάνεια. Ας ψάξει ο κόσμος στο Διαδίκτυο να δει πώς αμείβεται ένας ευρωβουλευτής, γιατί υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση γύρω από το θέμα. Από την προεκλογική μου εκστρατεία έλεγα ότι το κίνητρο μου δεν είναι το οικονομικό, γιατί από αυτή την ιστορία οικονομικά δεν θα αναβαθμιστώ. Δεν ήταν ψέμα. Εσύ που είσαι χρόνια στον χώρο μπορείς να μάθεις εύκολα αν βγαίνω οικονομικά ωφελημένη ή όχι. Ως μια παρουσιάστρια πρώτης γραμμής, με καθημερινή εκπομπή σε μεγάλο κανάλι και με τις εμπορικές συμφωνίες που είχα, καταλαβαίνεις αν είμαι εκεί για τα χρήματα. Εγώ αφήνω πίσω χρήματα, δεν πάω να βγάλω περισσότερα. Αυτό βέβαια για μένα δεν είναι κακό, δεν έχω τα χρήματα ως πρωταρχικό κριτήριο στις επιλογές μου».