Latest News

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

ΣΥΡΙΖΑ-Ραγδαίες εξελίξεις: Πώς έθεσε το θέμα ηγεσίας ο Πολάκης, τι είπε για τις προθέσεις του- Δεν πάει σε κάλπες ο Κασσελάκης


 Προς οριστική ρήξη με απρόβλεπτες συνέπειες ακόμα και για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, βαδίζουν τα πράγματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την αναμενόμενη κατά πολλούς, κίνηση του Παύλου Πολάκη να θέσει ηγεσίας αμφισβητώντας ευθέως τον Στέφανο Κασσελάκης και ανοίγοντας τον Ασκό του Αιόλου... στην Κουμουνδούρου.

Η ρήξη ξεκίνησε κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και έχει ως ημερήσια διάταξη τα κομματικά ΜΜΕ. Στην πρόκληση Πολάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης προτίμησε σε αυτή τη φάση τουλάχιστον να μην απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν θα σηκώσω το γάντι», «όποιος θέλει ας κάνει πρόταση μομφής στην ΚΕ».

Προς το κλείσιμο της συνεδρίασης ο Στέφανος Κασσελάκης, επανερχόμενος, φέρεται να είπε πως δεν σκοπεύει να ταλαιπωρήσει το κόμμα και πως δεν θα τα βροντήξει ποτέ.

Φράση που μπορεί να ερμηνευθεί ως μήνυμα πως δεν θα πάει σε νέες εσωκομματικές κάλπες, και με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να κλείσει το θέμα που άνοιξε ο βουλευτής Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης έθεσε ευθέως θέμα αδυναμίας του Στέφανου Κασσελάκη να ανταποκριθεί στην ανάγκη της πολιτικής αλλαγής που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ. Περιέγραψε το πλαίσιο και διαμήνυσε ουσιαστικά ότι θα διεκδικήσει και ο ίδιος την ηγεσίας, χωρίς να το πει ανοιχτά.

“Με την κατάσταση που έχουμε αυτή τη στιγμή στο κόμμα μας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε σοβαρή διεκδίκηση μεγάλης κυβερνητικής αλλαγής” σημείωσε αρχικά.

“Δυστυχώς παράγουμε πολύ περισσότερη παραπολιτική ύλη από πολιτική γραμμή” επισήμανε και συνέχισε λέγοντας ότι “πρέπει να περάσουμε από την ηθικολογία της συμπεριφοράς και τη θεωρητικολογία της απογειωμένης ιδεολογικοποίησης επί παντού επιστητού και οποιουδήποτε δικαιώματος, σε μία σαφή, ξεκάθαρη και συγκεκριμένη πολιτική γραμμή για να ρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με ένα πρόγραμμα λαϊκά κατανοητό, κοινωνικά αναγκαίο, σε σύγκρουση με τη διαπλοκή, που να φέρνει ελπίδα στη νέα γενιά”.

Και κατέληξε τονίζοντας ότι “δυστυχώς η σημερινής ηγεσίας κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το εξασφαλίσει
Γι’ αυτό χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα. Και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ γι’ αυτό”.

Εξεύρεση πόρων και εθελουσία για Αυγή και Κόκκινο

Σε ό,τι αφορά στα ΜΜΕ του κόμματος, Αυγή και Στο Κόκκινο, σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να γίνει προσπάθεια να εξευρεθούν πόροι, ακόμη και με δανεισμό και να καταρτιστεί γενναίο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.