Latest News

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Ναυάγιο στη Σικελία: Μεταξύ των αγνοουμένων Βρετανός μεγιστάνας (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Ο επιχειρηματίας τεχνολογίας Μάικ Λιντς είναι μεταξύ εκείνων που αγνοούνται μετά το ναυάγιο ενός σούπερ γιοτ με 22 άτομα στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας...σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Ο 59χρονος Λιντς, γνωστός ως ο ιδρυτής της Autonomy Corporation, θεωρείται ότι είναι ένας από τους τέσσερις Βρετανούς που αγνοούνται ενώ η σύζυγός του, Άντζελα Μπακάρες, έχει διασωθεί, είπε μια πηγή που γνωρίζει την κατάσταση.

Αγνοούνται επίσης δύο Αμερικανοί και ένας Καναδός.

Δεκαπέντε άτομα διασώθηκαν από το ιστιοφόρο Bayesian μήκους 56 μέτρων από περιπολικά της ακτοφυλακής και πυροσβέστες, ανάμεσά τους και ένα παιδί ενός έτους.

Ένα πτώμα βρέθηκε κοντά στο ναυάγιο, αλλά έξι άλλοι αγνοούνται, δήλωσε ο Λούκα Κάρι, εκπρόσωπος της ιταλικής πυροσβεστικής υπηρεσίας διάσωσης.

Οι διασωθέντες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.

«Επικρατούσαν θυελλώδεις άνεμοι. Αναμενόταν κακοκαιρία, όχι όμως σε αυτό το μέγεθος», δήλωσε στο Ρόιτερς ένας αξιωματικός του λιμενικού.

Καταιγίδες και ισχυρές βροχοπτώσεις σάρωσαν την Ιταλία τις τελευταίες ημέρες, με πλημμύρες και κατολισθήσεις να προκαλούν μεγάλες ζημιές στο βόρειο τμήμα της χώρας, έπειτα από εβδομάδες ζέστης.

Δύτες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίζουν τις έρευνες γύρω από το σκάφος που πλέον βρίσκεται σε βάθος 50 μέτρων και σε απόσταση μισού ναυτικού μιλίου από την ακτή.

Το Bayesian είχε ναυπηγηθεί στην Τοσκάνη το 2008 και ανακαινίσθηκε το 2020, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας TGCom 24.

Το ιστιοφόρο είναι εξοπλισμένο με κεντρικό κατάρτι από αλουμίνιο το οποίο, με ύψος 75 μέτρα, θεωρείται το μεγαλύτερο στον κόσμο. Τα πανιά του είναι συνολικής επιφάνειας 3.000 τ/μ.