Latest News

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Αδιανόητο: Γυναίκες κλείδωσαν σε τουαλέτα αεροπλάνου ένα παιδί που έκλαιγε!


Ένα περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας και αναφέρεται σε δύο γυναίκες που κλείδωσαν  ένα μικρό παιδί που έκλαιγε σε μια τουαλέτα αεροπλάνου έχει πυροδοτήσει μια διαδικτυακή συζήτηση... για το πώς να διαχειρίζονται τα παιδιά σε δημόσιους χώρους.


Το περιστατικό έγινε viral στο κινεζικό διαδίκτυο αφού η μία από τις δύο γυναίκες, η Gou Tingting, δημοσίευσε ένα βίντεο με τον εαυτό της να μεταφέρει το κορίτσι μέσα στην καμπίνα.
Στην ανάρτησή της, παρουσίασε τον εαυτό της ότι προσπαθεί να βοηθήσει τους άλλους, αλλά γρήγορα αντιμετωπίστηκε με αντιδράσεις.
Η αεροπορική εταιρεία είπε αργότερα ότι η γιαγιά του κοριτσιού είχε δώσει στις δύο γυναίκες την άδεια να «την εκπαιδεύσουν».
Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 24 Αυγούστου σε πτήση της Juneyao Airlines από τη νοτιοδυτική πόλη Guiyang στη Σαγκάη.
Η μικρή, που ταξίδευε με τη γιαγιά της, είχε αρχίσει να κλαίει κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της δύο ημέρες μετά το περιστατικό ότι η γιαγιά του κοριτσιού που ταξίδευε μαζί της είχε συμφωνήσει να αφήσει δύο γυναίκες να πάνε το κορίτσι στην τουαλέτα.
Ένα βίντεο που δημοσίευσε η κυρία Gou στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να δείχνει την άλλη γυναίκα να λέει στο κορίτσι ότι θα μπορούσε να φύγει από την τουαλέτα μόνο αν σταματήσει να κλαίει.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ήταν ενός έτους, αν και η αεροπορική εταιρεία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες.
Λίγο μετά τη δημοσίευση του βίντεο, οι αντιδράσεις ήταν γρήγορες, με πολλούς να επικρίνουν την κυρία Gou για έλλειψη ενσυναίσθησης και «εκφοβισμό» στο παιδί.

Απαντώντας στην κριτική, η κ. Γκού είπε ότι «προτιμά να αναλαμβάνει δράση παρά να είναι θεατής».
«Ήθελα απλώς να ηρεμήσω το παιδί και να αφήσω όλους να ξεκουραστούν», έγραψε στο Douyin, το αντίστοιχο TikTok στην Κίνα.
Εξήγησε επίσης ότι ορισμένοι επιβάτες είχαν «μετακομίσει στο πίσω μέρος του αεροπλάνου για να γλιτώσουν από τον θόρυβο», ενώ άλλοι έβαλαν χαρτομάντιλα στα αυτιά τους.
Ο λογαριασμός της κυρίας Gou έχει οριστεί από τότε ιδιωτικός.
“Τα παιδιά δεν μπορούν να ελέγξουν τα συναισθήματά τους όταν είναι ενός ή δύο ετών. Τι φταίει το κλάμα; Δεν έκλαιγες και όταν ήσουν μικρός;” Ένας χρήστης έγραψε στο Weibo.
Ένας άλλος ανησυχούσε για τις ψυχολογικές επιπτώσεις στο κορίτσι, λέγοντας: «Θα έπρεπε να σκεφτόμαστε πώς οι δημόσιοι χώροι μπορούν να δεχτούν και να φιλοξενήσουν καλύτερα μικρά παιδιά».
Υπήρχαν όμως κάποιοι που υπερασπίστηκαν τις γυναίκες, λέγοντας ότι οι πράξεις τους ήταν δικαιολογημένες καθώς η γιαγιά του κοριτσιού είχε δώσει τη συγκατάθεσή της.
«Για να είμαι ειλικρινής, μερικά παιδιά δεν μπορούν να κάνουν χωρίς κάποια εκπαίδευση», έγραψε ένας χρήστης του Weibo.
Υπάρχει αυξανόμενη συζήτηση για το πώς να διαχειριστεί αυτό που η Κίνα αποκαλεί «παιδιά αρκούδας» – κακομαθημένα μικρά παιδιά που προκαλούν φασαρία σε δημόσιους χώρους, όπως ουρλιάζοντας ή καταστρέφοντας δημόσια περιουσία.
Η χρήση της λέξης “αρκούδα” σε αυτήν την περίπτωση υποδηλώνει ότι ορισμένοι άνθρωποι στην Κίνα πιστεύουν ότι ορισμένα παιδιά μπορούν να συμπεριφέρονται με άγριο τρόπο.
Ορισμένα δημόσια τρένα έχουν αρχίσει να λειτουργούν ξεχωριστά διαμερίσματα για παιδιά.
Υπάρχουν μικτές απόψεις για αυτό αλλού στον κόσμο. Η Νότια Κορέα, για παράδειγμα, έχει ορίσει εκατοντάδες ζώνες χωρίς παιδιά σε εστιατόρια, μουσεία και θέατρα.
Ωστόσο, οι νομοθέτες κάλεσαν την κυβέρνηση και να απαλλαγεί από αυτές τις ζώνες, επικαλούμενοι την ανάγκη να αναδημιουργηθεί μια κοινωνία που να αποδέχεται περισσότερο τα παιδιά – ειδικά καθώς η χώρα παλεύει με χαμηλό ποσοστό γεννήσεων.
Οι παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της τουρκικής-ολλανδικής εταιρείας Corendon Airlines και της Scoot με έδρα τη Σιγκαπούρη, προσφέρουν τη δυνατότητα στους επιβάτες να πληρώσουν περισσότερα για να καθίσουν σε μια ζώνη χωρίς παιδιά.