Latest News

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Θρήνος στο Χόλιγουντ: Έφυγε από τη ζωή η Τζίνα Ρόουλαντς

 


Η Βιρτζίνια Κάθριν «Τζίνα» Ρόουλαντς, η θρυλική αμερικανίδα ηθοποιός, βραβευμένη τρεις φορές με Emmy και δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ, γνωστή για την ενσάρκωση ισχυρών χαρακτήρων ή γυναικών με σοβαρά προβλήματα υγείας σε ταινίες... όπως τα Gloria (1980) και A Woman Under the Influence (1974), που είχε σκηνοθετήσει ο ελληνοαμερικανός σύζυγός της, Τζον Κασσαβέτης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών, όπως δήλωσε ο γιος της, Νικ Κασσαβέτης, στο Entertainment Weekly.

Η Τζίνα Ρόουλαντς πρωταγωνίστησε σε δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η οποία ξεκίνησε από το θεατρικό σανίδι και την τηλεόραση τη δεκαετία του 1950. Οι ερμηνείες της σε ταινίες που σκηνοθέτησε ο σύζυγός της, ο ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τζον Κασσαβέτης, την καθιέρωσαν ως μία από τις κορυφαίες ηθοποιούς της εποχής.

Ο Νικ Κασσαβέτης αποκάλυψε τον Ιούνιο, στο ίδιο περιοδικό, ότι η μητέρα του έπασχε από Αλτσχάιμερ, όπως και η δική της μητέρα, καθώς και ο χαρακτήρας που υποδύθηκε στην ταινία The Notebook (2004). «Έχει πλήρη άνοια. Είναι τόσο παράξενο — το ζήσαμε, το έπαιξε στη μεγάλη οθόνη, και τώρα το ζούμε ξανά στην πραγματικότητα», είχε πει.

Η Τζίνα Ρόουλαντς και ο Τζον Κασσαβέτης χαρακτηρίζονταν το «χρυσό ζευγάρι» των ανεξάρτητων κινηματογραφικών παραγωγών τη δεκαετία του 1970 και του 1980. Ο Τζον Κασσαβέτης θεωρείτο πρωτοπόρος του είδους, με την Τζίνα Ρόουλαντς ως τη μούσα του. Μαζί γύρισαν δέκα ταινίες, μέχρι τον θάνατό του το 1989. Η Ρόουλαντς συνέχισε την καριέρα της συνεργαζόμενη με σκηνοθέτες όπως ο Γούντι Άλεν.