Latest News

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

«Βεντέτα» στο Δήμο Πειραιά: Νέα καταγγελία για τεχνάσματα πειθαρχικών διώξεων κατά εργαζομένων με συνδικαλιστική δράση


Σε «βεντέτα» τείνει να εξελιχθεί η κόντρα μεταξύ της δημοτικής αρχής του Γιάννη Μώραλη και εκπροσώπων των  εργαζομένων στο  Δήμο Πειραιά

Με ανακοίνωση  το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΣΟΜΕΔΠ) καταγγέλλει της δημοτική Αρχή Γ. Μώραλη για  τεχνάσματα πειθαρχικών διώξεων κατά εργαζομένων με συνδικαλιστική δράση.

Η ανακοίνωση 

 Με το παρωχημένο τέχνασμα των πειθαρχικών διώξεων σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ), η Δημοτική Αρχή Πειραιά έχει εκτιμήσει ότι μπορεί να ανακόψει, την πρωτοπόρα στο δήμο, συνδικαλιστική δράση του Σωματείου.

Μετά τις ανυπόστατες αναφορές που έγιναν στον ταμία και την αντιπρόεδρο του Δ.Σ, μετά τις αυθαίρετες αναφορές που γίνονται σε πλήθος εργαζομένων - μελών του Σωματείου, για άλλη μία φορά η Δημοτική Αρχή βάζει στο «στόχαστρο» τον πρόεδρο του ΣΟΜΕΔΠ και με κατασκευασμένες κατηγορίες που του προσάπτουν, τον καλούν σε έγγραφη απολογία, γιατί  υπέπεσε δήθεν στο πειθαρχικό παράπτωμα της «αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπαλλήλους συμπεριφοράς εντός ή εκτός της υπηρεσίας».

Δεν πρόκειται για μια προσωπική αντιδικία προϊστάμενου – υφιστάμενου, όπως παρουσιάζεται στην κλήση σε απολογία. Η Δημοτική Αρχή Πειραιά είναι περισσότερο από φανερό ότι ενοχλείται από την δράση του ΣΟΜΕΔΠ και καταφεύγει στην τακτική να ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση του προέδρου, των μελών του διοικητικού συμβουλίου και των εργαζομένων - μελών του Σωματείου. Είναι γνωστή η τακτική που ακολουθεί εδώ και καιρό η Δημοτική Αρχή και η οποία δεν διαφέρει σε τίποτα από την πολιτική της καταστολής και της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση αλλά και όλες οι προηγούμενες, με στόχο να φιμώσουν τα ταξικά συνδικάτα.

Ενοχλείται σε υπερθετικό βαθμό η Δημοτική Αρχή Πειραιά από την ύπαρξη και τη λειτουργία του ΣΟΜΕΔΠ, όταν ζητάμε απαντήσεις για τον θάνατο την ώρα εργασίας του συναδέλφου μας Θοδωρή Γκόνη αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει καμία απάντηση. Ενοχλείται απεριόριστα η Δημοτική Αρχή Πειραιά όταν το ΣΟΜΕΔΠ και οι εργαζόμενοι – μέλη του αντιδρούν στο εργασιακό  bullying, στην αναξιοκρατία, στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην απλήρωτη υπερεργασία, στις τριτοκοσμικές συνθήκες στους χώρους εργασίας, στις κάμερες παρακολούθησης των εργαζομένων. Όπως ενοχλείται και γιατί το Σωματείο, έχοντας καταγγείλει επανειλημμένα, εναντιώνεται  στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό που επικρατεί και όπως είδαμε φτάσαμε στο σημείο η αστυνομία και η δικαιοσύνη να ερευνά περιστατικό βιασμού, όχι της ψυχής των συναδέλφων που δέχονται bullying, αλλά σαρκικού βιασμού συναδέλφισας από συνάδελφο την ώρα της εργασίας μέσα στο απορριμματοφόρο και για το οποίο μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή δεν έχει πάρει καμία θέση.

Η Δημοτική Αρχή Πειραιά να γνωρίζει καλά ότι όσες πειθαρχικές διώξεις και να διατάξει αλλά και όσους «συναδέλφους» και να βρίσκει να τις εκτελέσουν πρόθυμα για να «τιμήσουν» τις πλασματικές υπερωρίες και νυχτερινά που αφειδώς τους «χορηγεί», εμάς «δεν μας σκοτώνουν». Αντίθετα μας κάνουν πιο δυνατούς να αντιπαλεύουμε και να είμαστε καρφί στο μάτι της αντεργατικής πολιτικής της εκμετάλλευσης που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή στους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ