Latest News

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Γείτονας συνελήφθη για τη δολοφονία ηλικιωμένου ζευγαριού – Βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα σε καταφύγιο κάτω από το σπίτι του (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 


Φρίκη στην Καλιφόρνια, όπου ένα ηλικιωμένο ζευγάρι φέρεται να δολοφονήθηκε από τον γείτονά του μέσα σε ένα θέρετρο γυμνιστών. Η αστυνομία βρήκε ανθρώπινα λείψανα κάτω από το σπίτι του, ενώ σύμφωνα με την αναφορά των αρχών ο φερόμενος ως δράστης μισούσε... τα θύματα.

Η αστυνομία του Redlands ανέσυρε τα ανθρώπινα λείψανα από ένα τσιμεντένιο καταφύγιο κάτω από το σπίτι του Michael Royce Sparks λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Redlands μπήκαν στον χώρο κάτω από το σπίτι του υπόπτου και άρχισαν να άρχισαν να αφαιρούν σακούλες με αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Redlands Carl Baker κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Αυτή τη στιγμή μπορώ να επιβεβαιώσω τον εντοπισμό ανθρώπινων λειψάνων κάτω από το σπίτι», πρόσθεσε.

Η φρικτή ανακάλυψη

Η φρικτή ανακάλυψη ήρθε λιγότερο από 24 ώρες αφότου ο Sparks συνελήφθη και κατηγορήθηκε για τις δολοφονίες της Stephanie και του Daniel Menard, οι οποίοι αγνοούνταν από το θέρετρο γυμνιστών Olive Dell Ranch από την Κυριακή.

Τον υπόγειο χώρο στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη εντόπισαν τα ειδικά σκυλιά της αστυνομίας. Η αστυνομία πραγματοποιούσε έρευνα έπειτα από σχετικό ένταλμα στην κατοικία του Sparks την Πέμπτη, όμως ο ύποπτος δεν συνεργαζόταν, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να χρησιμοποιήσουν ένα θωρακισμένο αστυνομικό όχημα με ένα υδραυλικό κριό.

Ο Sparks, 62 ετών, βρέθηκε κάτω από το σπίτι του και «παραδόθηκε οικειοθελώς χθες το βράδυ ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις», είπε ο Baker την Παρασκευή.

Οι επιχειρήσεις ανεστάλησαν έως το πρωί του Σαββάτου, καθώς διαπιστώθηκαν σημάδια πιθανής κατάρρευσης της υπόγειας κατασκευής.

Το Γραφείο του Επικεφαλής Ιατροδικαστή της San Bernardino County εξετάζει τα λείψανα αλλά δεν έχει επιβεβαιώσει αν πρόκειται για το ηλικιωμένο ζευγάρι που έχει εξαφανιστεί.

Ο Menards και ο σκύλος τους, ένα Shih Tzu που ονομάζεται Cuddles, αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι από έναν φίλο την περασμένη Κυριακή αφού εθεάθησαν για τελευταία φορά να φεύγουν από το σπίτι τους μια μέρα νωρίτερα.

Η αστυνομία αναφέρει ότι το όχημα των Menards εντοπίστηκε ξεκλείδωτο σε δρόμο δίπλα από το σπίτι τους την ίδια μέρα, ενώ η τσάντα της Stephanie Menard βρέθηκε μέσα στο σπίτι της. Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν και τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού.

Το μίσος του γείτονα για το ηλικιωμένο ζευγάρι

Η Tammie Wilkerson, που είναι μέλος στο θέρετρο γυμνιστών, αποκάλυψε ότι ο Sparks έδειχνε βαθύ μίσος για τους ηλικιωμένους γείτονές του. “Δεν τους συμπαθούσε”, είπε η Wilkerson στο KCAL. “Τους μισούσε και μου το έλεγε πολλές φορές”.

“Είναι ένας τόσο χαζός λόγος”, εξήγησε. “Είχαν ένα δέντρο που ήταν στο όριο του οικοπέδου τους και ο Dan συνήθιζε να πηγαίνει να  το κλαδεύει και (ο Sparks) εκνευριζόταν. Αυτό προκάλεσε το μίσος του για αυτούς”.

Η Wilkerson ισχυρίζεται ότι πήγε με το αυτοκίνητό της τον Sparks, που ήταν γνωστός στους γείτονές του ως “Sparky”, αρκετές φορές για να αγοράσει υλικά για το υπόγειο καταφύγιό του.

“Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κάποιος θα αγόραζε τσάντες και σακούλες τσιμέντο, σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα”, είπε η Wilkerson στο KABC. “Του είπα μια φορά, ‘Sparky, τι κάνεις με όλο αυτό το τσιμέντο;’ και μου απάντησε ότι κάνει κάποια έργα”.

Άλλοι γείτονες λένε ότι δεν γνώριζαν για την ένταση μεταξύ του Sparks και των Menards. “Πάντα ευγενικός, πάντα γεμάτος σεβασμό, ποτέ επιθετικός, ποτέ κακός, απλά ένα πολύ γλυκό άτομο”, είπε ο Christopher Hernandez στο ίδιο μέσο για τον Sparks. Η αστυνομία δεν έχει αποκαλύψει το κίνητρο πίσω από τις πιθανές δολοφονίες.

Ο Sparks κρατείται χωρίς εγγύηση και έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 3 Σεπτεμβρίου.

Το ζευγάρι που έχει εξαφανιστεί