Latest News

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Πειθαρχική δίωξη στη δήμαρχο Κασσάνδρας και έναν αντιδήμαρχο για το μοιραίο λούνα παρκ

 


Ραγδαίες εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση με το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης όταν έσπασε το καρεκλάκι στο... οποίο καθόταν.


Ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Γιάννης Σάββας,κίνησε πειθαρχικές διώξεις σε βάρος τόσο της δημάρχου Κασσάνδρας, Αναστασίας Χαλκιά, όσο και ενός αντιδημάρχου που εμπλέκεται στην υπόθεση αδειοδότησης και ελέγχου του συγκεκριμένου λούνα παρκ.

Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών, το οποίο θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες. Εκεί θα δώσουν εξηγήσεις και θα αποφασιστεί αν θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα σε βάρος τους.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη και η εισαγγελική έρευνα.

 «Μου είπαν να φύγω για να μην με λιντσάρουν»

 – Σοκαρισμένος δηλώνει ο χειριστής στο λούνα παρκ

Την δική του εκδοχή έδωσε ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης.

Ο χειριστής του «Crazy dance», o οποίος πλέον είναι αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη, όπως και ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, μίλησε στο Mega και δήλωσε «σοκαρισμένος» για όσα έγιναν μπροστά στα μάτια του, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αδικοχαμένου 19χρονου.

Μάλιστα, λέει ότι έχει καθαρό ποινικό μητρώο και ότι δεν ήταν μεθυσμένος ενώ εργαζόταν. Όπως λέει, όταν εκσφενδονίστηκε ο 19χρονος, ο ίδιος τρομοκρατήθηκε και το μόνο που σκέφτηκε ήταν να πάει στη μητέρα του να της πει τι έγινε, και γι’ αυτό «εξαφανίστηκε». Στη συνέχεια, πήγε αμέσως να παραδοθεί, υπογραμμίζει.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι του έδωσαν οδηγίες να εξαφανιστεί για τις επόμενες 48 ώρες, προκειμένου να μην τον λιντσάρουν.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Όλα όσα έγιναν τα είδα μπροστά μου και είμαι σοκαρισμένος. Είναι πολύ δύσκολο. Θέλω να δώσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού. Φοβήθηκα πολύ γιατί για πρώτη φορά στη ζωή μου βρέθηκα σε μια τέτοια κατάσταση. Έχω καθαρό ποινικό μητρώο. Έγινε ένα μπέρδεμα με το ποινικό μητρώο του αδελφού μου και λένε ότι έκανα εγώ αυτά που έκανε στο παρελθόν ο αδελφός μου.

«Είμαι στενοχωρημένος γιατί αυτό το παιδί έφυγε άδικα από τη ζωή, δεν φταίω εγώ. Όσα είπαν ότι ήμουν μεθυσμένος είναι ψέματα. Εγώ στη δουλειά ποτέ δεν πηγαίνω μεθυσμένος. Για το μεροκάματο μου πήγαινα. Σχεδόν έξι μήνες πήγαινα σε αυτή τη δουλειά. Όσο γι’ αυτά που λένε ότι ζήτησα από τα παιδιά να αλλάξουν καρεκλάκια, να ξέρετε ότι στο παιχνίδι υπάρχουν μπλέ και κόκκινα καρεκλάκια. Εκείνη τη μέρα δούλευαν μόνο τα κόκκινα και τα παιδιά είχαν κάτσει στα μπλε. Ο ιδιοκτήτης μου είχε πει να βάζω τον κόσμο μόνο στα κόκκινα. Και δούλευαν με την κανονική ταχύτητα, με 50-60 km.

«Ξαφνικά άκουσα τη μητέρα να φωνάζει “πιο σιγά”, εγώ πήγα να το χαμηλώσω και είδα το παιδί να εκσφενδονίζεται. Τρομοκρατήθηκα, σοκαρίστηκα και το μόνο που ήθελα είναι να τρέξω στη μητέρα μου να της πω τι έγινε. Και μετά πήγα και παραδόθηκα και είπα όλη την αλήθεια. Θέλω να βρεθεί δικαιοσύνη. Είναι το μόνο που θέλω.

Είχα πάθει σοκ. Τρόμαξα εκείνη την ώρα, μου είπαν να φύγω γιατί θα με λιντσάρουνΜου το είπε το παιδί που δουλεύει χρόνια μαζί του (σ.σ. συνεργάτης του ιδιοκτήτη). Έφυγα πίσω από το πάρκο, ήπια νερό, ηρέμησα. Ξαναγύρισα και είπαν να φύγω σπίτι να μη με δει κανείς. Πήγα σπίτι και εκείνη την ώρα μου είπαν να μαζέψω τα ρούχα μου και να με φέρουν στο Κιλκίς και να κρυφτώ για 48 ώρες».

Όπως συμπλήρωσε ο 21χρονος χειριστής, δεν γνώριζε σε τι κατάσταση ήταν τα μηχανήματα: «Αν τα είχα προσέξει, δεν θα ανέβαινα καθόλου στα μηχανήματα. Δεν γνώριζα τίποτα» τόνισε χαρακτηριστικά.