Latest News

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Τραγωδία στην Χαλκιδική: Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν οι αρχές για τον πνιγμό της 8χρονης


 Άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην έρευνα των αρχών σχετικά με τα αίτια και τους υπεύθυνους της τραγωδίας η
 ιατροδικαστική εξέταση του 8χρονου κοριτσιού που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης... στη Χαλκιδική.

Η εξέταση έδειξε πως το στομάχι του παιδιού ήταν άδειο κάτι που σημαίνει ότι δεν κάθισε για μεσημεριανό με τους υπόλοιπους. Οι διασώστες διαπίστωσαν υπολείμματα τροφής που όμως ήταν από το πρωινό. Επίσης, η 8χρονη βρισκόταν στην κατασκήνωση με την αδερφή της, μπήκαν μαζί στην πισίνα, όμως το κοριτσάκι δεν βγήκε από το νερό. Η αδελφή της δεν την είδε στην τραπεζαρία που πήγαν αμέσως μετά την πισίνα, ούτε στους κοιτώνες.

Τα στοιχεία αυτά αφήνουν πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο η 8χρονη να πνίγηκε την ώρα που υπήρχαν στην πισίνα και άλλα παιδιά, εκδοχή που φαίνεται να υιοθετεί και η οικογένεια του παιδιού, που έχει βυθιστεί στο πένθος. Μιλώντας στα ΜΜΕ, ο παππούς του άτυχου κοριτσιού δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το παιδί μας μπορεί να ήταν πνιγμένο κάτω και να μην το είδε. Αυτή την υποψία έχω. Γιατί η αδερφή της, είναι μεγαλύτερη, ήταν μαζί. Η αδερφή της την έψαχνε αρκετή ώρα. Και τα άλλα τα παιδιά δυσανασχέτησαν και λένε “πρέπει να βρούμε την Αγγελικούλα”. Χάθηκε η Αγγελική. Ούτε στην τραπεζαρία ήταν που ισχυρίζονται. Δεν πήγε ποτέ για φαγητό. Όλα όσα ισχυρίζονται είναι ψεύδη, για να καλύψουν τον εαυτό τους. Θα βγουν στην επιφάνεια όλα».

Από την πλευρά της, η ομαδάρχισσα φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι δεν μέτρησε τα παιδιά, όταν βγήκαν από το νερό και πως αντιλήφθηκε την απουσία της 8χρονης, στην τραπεζαρία και άρχισε να την ψάχνει μόνη της, χωρίς να ειδοποιήσει την κατασκήνωση. Επίσης, η ναυαγοσώστρια φέρεται να υποστήριξε πως δεν είδε κανέναν μέσα στο νερό, γύρω στη μία το μεσημέρι. Ο συναγερμός στην κατασκήνωση χτύπησε λίγο πριν από τις 15:00, σχεδόν δύο ώρες μετά, δηλαδή. «Μόλις τελείωσαν την κολύμβηση τα παιδιά —περίπου στις 13:15 σύμφωνα με το πρόγραμμα— κοίταξα μέσα στην πισίνα. Δεν είδα κανέναν μέσα σε αυτή και στη συνέχεια κλείδωσα τη διπλή πόρτα εισόδου», δήλωσε στην κατάθεσή της.