Latest News

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Παππάς στη θέση του Φάμελλου – Οι αλλαγές στην ΚΟ και η πρόκληση Κασσελάκη στους 87 να μη διασπάσουν το κόμμα

 


Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη να αποφασίζει σημαντικές αλλαγές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, η οποία συνεδριάζει ... κι ενώ νωρίτερα υπήρξαν εξελίξεις όσον αφορά την έδρα Ηλιόπουλου την οποία όπως έκανε γνωστό στο κόμμα και την Βουλή θα αποδεχτεί τελικώς η Πόπη Τσαπανίδου.

Ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης συμμετείχε διαδικτυακά μέσω zoom, καθώς βρίσκεται στην Κρήτη για τον γάμο του.

Στην ομιλία του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά. Συγκεκριμένα ζήτησε από όλους –στοχεύοντας προς τους διαφωνούντες της ομάδας των ’87’-, να δεσμευτούν ότι θα τηρήσουν την εντολή των εκλογέων καθώς και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ζητά “ξεκάθαρη δημόσια δέσμευση όλων ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν προς κανένα ‘νέο φορέα’ χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση“.

Παράλληλα, πρότεινε αλλαγές στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Όπως ανακοίνωσε, αλλάζει τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτη Φάμελλο, με τον Νίκο Παππά, για δύο λόγους:

  1. «Επειδή ο Νίκος είναι έγκριτος οικονομολόγος με διδακτορικό στα οικονομικά από το πανεπιστήμιο Strathclyde στην Σκωτία. Μάλιστα την διατριβή του την έκανε στις μικροοικονομικές επιπτώσεις του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας, κάτι που είναι πολύ επίκαιρο. Επίσης ο Νίκος δίδαξε στο Πανεπιστήμιο για τέσσερα χρόνια. Την Οικονομία μας δεν την εκχωρούμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει αποτύχει στον ιδιωτικό τομέα, ή στον Κωστή Χατζηδάκη, που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του. Τα ολέθρια αποτελέσματά τους είναι πλέον ορατά ακόμα και στους υποστηρικτές τους.
    Έχουμε την εμπειρία και τη γνώση να απευθυνθούμε στο αληθινό πεδίο της οικονομίας: Του μικρομεσαίου επιχειρηματία. Του ελεύθερου επαγγελματία. Του αγρότη. Του μισθωτού που πρέπει να ζει με αξιοπρέπεια. Την οικονομία της έρευνας και της καινοτομίας.
  2. Επειδή ο Νίκος είναι ένας πολιτικός με στέρεες πολιτικές βάσεις, ο οποίος έχει στοχοποιηθεί από το σύστημα από το οποίο έφερε μεγάλα έσοδα στα ταμεία του Κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χτυπηθεί όσο κανένα άλλο κόμμα για αυτό. Η Νέα Δημοκρατία, μαζί με λίστες Πέτσα και κουρέματα σε δάνεια, έχει χτίσει έναν μηχανισμό που ειδικεύεται στη δολοφονία χαρακτήρα. Κάτι που επιχειρούν λυσσαλέα να πετύχουν με μένα και φυσικά κάτι που έχει βιώσει και ο Νίκος. Χωρίς υπεκφυγές λοιπόν, στέκομαι στο πλευρό του απέναντι σε αυτό το σάπιο σύστημα. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να κερδίσουν. Ούτε πρόκειται να βγούμε ποτέ να δηλώσουμε τη μεταμέλειά μας».

Επίσης, προχώρησε και σε αλλαγές στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους.

Νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίζονται οι: Γιάννης Σαρακιώτης, Νίνα Κασιμάτη και Γιώργος Γαβρήλος.

Αντικαθιστώντας τους: Νίκο Παππά, Θεόφιλο Ξανθοπουλο και Διονύση Καλαματιανό.

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας παραμένει η Θεοδώρα Τζάκρη, όπως και ο Θάνος Μωραΐτης διευθυντής της Κ.Ο.

Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο πρότεινε τον Βασίλη Κόκκαλη και συντονίστρια ΕΠΕΚΕ τη Γιώτα Πούλου, ενώ αναπληρώτρια συντονίστρια ΕΠΕΚΕ παραμένει η Ραλλία Χρηστίδου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ευχαρίστησε θερμά τον Σωκράτη Φάμελλο «για την άψογη συνεργασία που είχαμε τους τελευταίους 11 μήνες», αλλά και τους Θεόφιλο Ξανθόπουλο και Διονύση Καλαματιανό «για το έργο τους από τον περασμένο Οκτώβριο. Βασίζομαι πάνω τους για την μέγιστη κοινοβουλευτική αποδοτικότητα».

Πάντως, από την πλευρά του ο Σωκράτης Φάμελλος ξεκαθάρισε πως δεν παραιτείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σωκράτης Φάμελλος, κατά την τοποθέτηση του ανέφερε πως «η πρόταση αυτή μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια», προσθέτοντας ότι τα πραγματικά προβλήματα δεν κουκουλώνονται με αιφνιδιασμούς και καθαιρέσεις. Όπως είπε, «η ΚΟ εδώ και 11 μήνες λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία. Έχει παράξει σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο. Η ΚΟ δεν είναι το πρόβλημα», επισημαίνοντας, κατά πληροφορίες, ότι «η πρόταση για την αντικατάσταση του, αντί να διορθώσει τα λάθη και να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Δεν παραιτούμαι», φέρεται να ξεκαθάρισε, ζητώντας να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό λειτουργίας της ΚΟ, δηλαδή να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον του.