Latest News

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Μάθιου Πέρι: Εκτός ελέγχου η εξάρτησή του – 6 έως 8 δόσεις την ημέρα και 55.000 δολάρια τον μήνα για κεταμίνη


 Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που προκύπτουν για τον θάνατο του δημοφιλούς ηθοποιού Μάθιου Πέρι, καθώς η εξάρτησή του από την κεταμίνη ήταν εκτός ελέγχου, κάνοντας ενέσεις 6 με 8 φορές την ημέρα, πριν βρει τον θάνατο από... υπερβολική δόση.

Πέντε άτομα έχουν κατηγορηθεί σε σχέση με τον θάνατο του Πέρι, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού βοηθού του, Κένεθ Ιουαμάσα, και ενός από τους κατηγορούμενους για την παροχή του φαρμάκου, του Δρ Σαλβαδόρ Πλασένσια.

Στα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν την Πέμπτη, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγορούν τον Πλασένσια ότι είπε σε έναν ασθενή ότι ο Πέρι «βυθιζόταν στον εθισμό του» την εβδομάδα πριν πεθάνει, αλλά ότι παρόλα αυτά προσφέρθηκε να πουλήσει την κεταμίνη μέσω του Ιουαμάσα.

Ο Πέρι είχε υποβληθεί σε θεραπεία με έγχυση κεταμίνης για τη θεραπεία της κατάθλιψης και του άγχους, αλλά δεν ήταν οι εποπτευόμενες δόσεις θεραπείας που τον σκότωσαν. Η τελευταία του συνεδρία ήταν περισσότερο από μια εβδομάδα πριν από το θάνατό του.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Πέρι αναζητούσε το ναρκωτικό και είχε αναπτύξει μια «εκτός ελέγχου» εξάρτηση από αυτήν. Η κεταμίνη, ένα αναισθητικό με ψυχεδελικές ιδιότητες, είναι ένα δημοφιλές ναρκωτικό στα πάρτι που πρόσφατα βρέθηκε ότι είναι μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική θεραπεία για ορισμένες ψυχικές ασθένειες, αλλά εγκυμονεί σοβαρούς ιατρικούς κινδύνους.

Ο Πέρι, 54 ετών, βρέθηκε μπρούμυτα στο τζακούζι στο σπίτι του στο Pacific Palisades στις 28 Οκτωβρίου. Όταν πέθανε, τα επίπεδα κεταμίνης στο σώμα του ήταν υψηλά — ισοδύναμα με την ποσότητα που χρησιμοποιείται για γενική αναισθησία κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό γραφείο της κομητείας του Λος Άντζελες.

Ο βοηθός του, Ιουαμάσα 59 ετών, ομολόγησε την ενοχή του στις 7 Αυγούστου σε μία κατηγορία για συνωμοσία για διανομή κεταμίνης που προκάλεσε θάνατο και παραδέχτηκε ότι έκανε επανειλημμένα ένεση στον Πέρι χωρίς ιατρική εκπαίδευση, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Τα δικαστικά έγγραφα που περιγράφουν περιγράφουν λεπτομερώς τα βάθη του εθισμού του Πέρι.

Ο Ιουαμάσα κατηγορήθηκε ότι έκανε ένεση στον Πέρι την ημέρα που πέθανε στις 8:30 π.μ. και ξανά στις 12:45 μ.μ. ενώ ο Πέρι έβλεπε μια ταινία.

«Περίπου 40 λεπτά αργότερα, το θύμα Μ.Π. ζήτησε από τον κατηγορούμενο να ετοιμάσει το τζακούζι για το θύμα και είπε στον κατηγορούμενο, «δώσε μου ένα μεγάλο», αναφερόμενος σε άλλη δόση κεταμίνης», ανέφερε το έγγραφο.

Αφού έκανε την ένεση στον Πέρι για τρίτη φορά μέσα σε έξι ώρες, ο Ιουαμάσα πήγε να κάνει δουλειές, λένε τα έγγραφα. Βρήκε τον Πέρι μπρούμυτα στο τζακούζι όταν επέστρεψε στο σπίτι.

Ο Ιουαμάσα είπε στις αρχές ότι άρχισε να κάνει ενέσεις στον Πέρι περίπου ένα μήνα πριν πεθάνει, αφού ο Πέρι επισκέφθηκε τον Πλασένσια γύρω στις 30 Σεπτεμβρίου. Υποστήριξε ότι ο γιατρός πούλησε υγρή κεταμίνη στον Πέρι, καθώς και παστίλιες κεταμίνης, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Ο Πλασένσια, 42 ετών, συνελήφθη την Πέμπτη στη Νότια Καλιφόρνια και κατηγορήθηκε για συνωμοσία για τη διανομή κεταμίνης. Δήλωσε αθώος στο δικαστήριο το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς είπαν ότι ο Πλασένσια έδειξε στον Ιουαμάσα πώς να χορηγεί το φάρμακο μέσω ενδομυϊκής ένεσης, παρόλο που βοηθός του ηθοποιού δεν είχε ιατρική εμπειρία ή εκπαίδευση.

Στη συνέχεια, ο Πέρι έδωσε εντολή στον Ιουαμάσα να μείνει σε επαφή με τον γιατρό για να αγοράσει περισσότερα φιαλίδια. Τα δικαστικά έγγραφα καταγράφουν σχεδόν καθημερινές επικοινωνίες μεταξύ γιατρού και βοηθού για να διευθετηθούν περισσότερες αγορές τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Στις 12 Οκτωβρίου, περίπου δύο εβδομάδες πριν πεθάνει, ο Πέρι έκανε έγχυση κεταμίνης με έναν γιατρό, αλλά εξακολουθούσε να έρχεται σε επαφή με τον Πλασένσια μετά τη θεραπεία για περισσότερες, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Ο Πλασένσια συμφώνησε να συναντηθεί στο σπίτι του Πέρι αργότερα εκείνη την ημέρα και χορήγησε μια «μεγάλη δόση κεταμίνης».

Ο Πέρι είχε μια άσχημη αντίδραση σε αυτή τη δόση, είπε. Η αρτηριακή του πίεση αυξήθηκε, το σώμα του άρχισε να «παγώνει» και δεν μπορούσε να μιλήσει ή να κινηθεί, είπαν οι εισαγγελείς. Ο Πλασένσια άφησε επιπλέον φιαλίδια κεταμίνης για τον Πέρι στο σπίτι, παρά την αρνητική αντίδραση του σε αυτό, ισχυρίστηκαν οι εισαγγελείς.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, την επόμενη μέρα ο Πέρι έδωσε εντολή στον βοηθό του να προμηθευτεί περισσότερη κεταμίνη από διαφορετικό προμηθευτή, έναν γνωστό που είχε προηγουμένως έρθει σε επαφή με τον Έρικ Φλέμινγκ.

Ο Φλέμινγκ, 54 ετών, ομολόγησε την ενοχή του στις 8 Αυγούστου για μία κατηγορία συνωμοσίας για τη διανομή κεταμίνης και μία κατηγορία διανομής κεταμίνης με αποτέλεσμα τον θάνατο.

Ο Πέρι πλήρωσε στον Πλασένσια – μέσω του βοηθού του – τουλάχιστον 55.000 δολάρια για κεταμίνη τον μήνα πριν πεθάνει. Ο Φλέμινγκ πληρώθηκε περίπου 12.000 δολάρια για δύο παρτίδες, μία από αυτές λίγες μέρες πριν πεθάνει ο Πέρι.

Ένας άλλος γιατρός συνελήφθη την Πέμπτη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ενώ ένα τρίτο άτομο συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του σε σχέση με τον θάνατο του Πέρι.