Latest News

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Θρήνος στη Χαλκιδική: Σπάραξαν καρδιές στην κηδεία του 19χρονου Γιάννη που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ


Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 19χρονου Γιάννη που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική όταν εκτοξεύτηκε από το κάθισμα που καθόταν και πέθανε ακαριαία.

Σήμερα, στη Βέροια συγγενείς και φίλοι λένε το τελευταίο αντίο στον 19χρονο που έχασε τη ζωή του τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 19 Αυγούστου.

Η κηδεία του έγινε στον Ιερό ναό Αναλήψεως Παπάγου και η ταφή στα Κοιμητήρια του Διαβατού.

Ο κολλητός του φίλος δήλωσε στις κάμερες: «Σαν αδερφό μου τον είχα, τι να πω έτσι τα έφερε η ζωή, μου λείπει πάρα πολύ και θα κάνω τα πάντα να μείνω δίπλα στην οικογένειά του και στα αδέρφια του. Με τίποτα δεν μπορώ να χωνέψω τον τρόπου που το έμαθα. Ήμουν στο σπίτι έτοιμος να κοιμηθώ μετά τη δουλειά και με παίρνει ο κολλητός μου τηλέφωνο και μου λέει τι έγινε. Παίρνω τον αδερφό του συγκλονισμένος και στο τηλέφωνο λιποθύμησε ενώ μιλούσαμε. Θα πήγαινε στην Αεροπορία, να ήταν δίπλα στον μπαμπά του, το είχε σαν στόχο».

«Βγήκε η δήμαρχος στην τηλεόραση και μας λέει όλα καλά, χωρίς να έχει άδεια με σάπια καρεκλάκια. Βγάλτε τα στα κανάλια να σωθούν κι άλλα παιδιά. Κρίμα για τους γονείς, χάσανε ένα παιδάκι με τόσα όνειρα, αύριο θα έφευγε για τη σχολή Ικάρων, θα πήγαινε στην Αεροπορία. Κρίμα δεν είναι; Τι να την κάνω εγώ τη δικαίωση; Ήταν ένα παιδί μάλαμα» δήλωσε ο παππούς του για τον 19χρονο Γιάννη που ήταν το τρίτο του εγγόνι.

Το λούνα παρκ στη Χαλκιδική: Είχε αποκλειστεί από πανηγύρι στον δήμο Κοζάνης γιατί δεν είχε πιστοποίηση

ο 58χρονος επιχειρηματίας του μοιραίου λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής αποκλείστηκε από πλειοδοσία δημοτικού πανηγυριού στην Κοζάνη, επειδή τα μηχανήματά του δεν ήταν πιστοποιημένα.

Ο θάνατος του άτυχου 19χρονου Γιάννη Καμπαϊλή – Καμπανταΐδη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ της Δευτέρας όταν ξεκόλλησε η περιστρεφόμενη καρέκλα του λούνα παρκ, στην οποία καθόταν μαζί με τον 16χρονο αδελφό του, έχει σοκάρει όχι μόνο την τοπική κοινότητα της Κασσάνδρας, που ακόμα θρηνεί τον πνιγμό ενός 8χρονου κοριτσιού σε κατασκήνωση, αλλά το πανελλήνιο.

Μετά τις δραματικές εξελίξεις, ο δήμος Κασσάνδρας έβαλε λουκέτο στο λούνα παρκ, με τη δήμαρχο να πετά το μπαλάκι των ευθυνών στο υπουργείο Ανάπτυξης. Χθες συνελήφθη ο 58χρονος επιχειρηματίας, ενώ παραδόθηκε στις Αρχές και ο 21χρονος χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού, ο οποίος μετά το τραγικό συμβάν είχε σπεύσει να εξαφανιστεί.

Διαφορετικά όμως εξελίχθηκαν τα πράγματα στην περίπτωση της Κοζάνης. Στις 29 Ιουλίου 2024 συνεδρίασαν τα μέλη της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών του δήμου Κοζάνης και εξέτασαν τις προτάσεις για συμμετοχή στο πανηγύρι «Νιάμερος», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 1 Οκτωβρίου λίγο έξω από την πόλη. Συνολικά συμμετείχαν στο διαγωνισμό δύο ενδιαφερόμενοι που ήθελαν να στήσουν λούνα παρκ.

Η μία διαγωνιζόμενη συμμετείχε εξουσιοδοτώντας τον 58χρονο επιχειρηματία του μοιραίου λούνα παρκ που λειτουργούσε στο Πευκοχώρι. Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση στη «Διαύγεια», η συμμετοχή τους ακυρώθηκε διότι «δεν κατατέθηκαν πιστοποιητικά καταλληλότητας για κανένα ψυχαγωγικό μέσο που δηλώνει ότι θα εγκαταστήσει». Κοντολογίς, ο 58χρονος δεν είχε τα σχετικά έγγραφα για να μπορεί να λειτουργήσει λούνα παρκ. Αξίζει να αναφερθεί ότι και ο δεύτερος διαγωνιζόμενος αποκλείστηκε για τον ίδιο ακριβώς λόγο (!), με αποτέλεσμα ο δήμος Κοζάνης να προχωρήσει στην επαναπροκήρυξη της προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας.