Latest News

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Χαλκιδική: Τατουάζ την ημερομηνία που σκοτώθηκε ο 19χρονος στο λούνα παρκ έκανε ο αδερφός του

Τατουάζ με την ημερομηνία που σκοτώθηκε σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής στις 19 Αυγούστου, έκανε ο μικρότερος αδερφός του 19χρονου Γιάννη...

Ο 16χρονος θαύμαζε και αγαπούσε τον μεγάλο του αδερφό και για τον λόγο αυτό έκανε τατουάζ την ημερομηνία που τον έχασε, ενώ έγραψε και το όνομά του, «Γιάννης», σε μια κίνηση που συμβολίζει πως ποτέ δεν θα ξεχαστεί το κακό που τους βρήκε εκείνη τη νύχτα.

Ο αδερφός του θύματος καθόταν στην ίδια θέση με τον αδερφό του και περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές.

«Ακούω “σκρατς σκρατς” πίσω από την πλάτη μου. Νιώθω να ξεκολλάει. Του λέω “Γιάννη, σπάει το κάθισμα”. Προσπάθησε να πιαστεί από την μπλούζα και το τσαντάκι μου. Σκίστηκε και η μπλούζα και το λουρί της τσάντας. Λέω με τον αδερφό μου “δεν αντέχω, πάει πολύ γρήγορα”. Γελάει και ξαφνικά νιώθω να σπάει το κάθισμα. Με κοιτάει, τον κοιτάω, ακούω ένα κρακ και βλέπω τον αδερφό μου να εξαφανίζεται από δίπλα μου».

Οι ίδιες σκηνές επαναλαμβάνονται συνεχώς στο μυαλό του. Η μητέρα τους φώναζε στον χειριστή να μειώσει την ταχύτητα. Ο 21 ετών χειριστής επέρριψε ευθύνες για την τραγωδία στον 58χρονο ιδιοκτήτη.

Χαλκιδική: Η οικογένεια του 19χρονου ζητά έρευνα από εξειδικευμένο φορέα

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του μοιραίο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, καθώς η οικογένεια του 19χρονου ζητά έρευνα από εξειδικευμένο φορέα επιθεώρησης.

Μετά την πειθαρχική δίωξη στη δήμαρχο Κασσάνδρας και σε έναν αντιδήμαρχο αλλά και την τριπλή εισαγγελική παρέμβαση για τον τραγικό θάνατο του 19χρονου Γιάννη, η οικογένειά του ζητά έρευνα από εξειδικευμένο φορέα επιθεώρησης, προκειμένου να γίνει έλεγχος καταλληλότητας του λούνα παρκ. 

Παράλληλα η οικογένειά του, ζητάει επίσης την κατάθεση ενός μάρτυρα- κλειδί, ο οποίος όπως υποστηρίζουν θα ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα και ο 19χρονος έχασε τη ζωή του ακαριαία στο παιχνίδι «crazy dance». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το παιχνίδι ήταν παροπλισμένο από το 2010 και ο 58χρονος ιδιοκτήτης το αγόρασε το 2020 για παλιοσιδερικά, τελικά όμως το έθεσε σε λειτουργία.

Τη Δευτέρα, ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Γιάννης Σάββας κίνησε πειθαρχικές διώξεις σε βάρος τόσο της δημάρχου Κασσάνδρας, Αναστασίας Χαλκιά, όσο και ενός αντιδημάρχου που εμπλέκεται στην υπόθεση αδειοδότησης και ελέγχου του συγκεκριμένου λούνα παρκ. Και οι δύο παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών, το οποίο θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες. Εκεί θα δώσουν εξηγήσεις και θα αποφασιστεί αν θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα σε βάρος τους.