Latest News

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

MyCoast: Η περιοχή που έχει την «πρωτιά» με τις περισσότερες καταγγελίες μέχρι σήμερα

 
Την ώρα που συνεχίζονται οι έλεγχοι σε παραλίες και γιαλούς σε ολόκληρη τη χώρα, μία περιοχή έχει αναδειχθεί ως τώρα «πρωταθλήτρια»... στις καταγγελίες.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, οι Κτηματικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών πραγματοποίησαν πάνω από 4.500 ελέγχους καταγγελιών πολιτών και σύμφωνα με τα στοιχεία, έξι περιοχές της χώρας συγκέντρωσαν τις περισσότερες καταγγελίες.

Την «πρωτιά» έχει η Χαλκιδική με 1.400 καταγγελίες, όπου ήδη έχουν βεβαιωθεί 8 παραβάσεις, ενώ δεύτερη έρχεται η Πρέβεζα, με 870 καταγγελίες σε 6 παραλίες και 3 βεβαιωμένες παραβάσεις. Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στην Ανατολική Αττική σε 17 παραλίες αλλά και 49 επιχειρήσεις, όπου διαπιστώθηκαν 8 παραβάσεις

Στις Κυκλάδες υπήρξε μόνο μία παράβαση, τρεις στην Κέρκυρα και 9 στα Δωδεκάνησα. Συνολικά μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι σε 750 επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν πρόστιμα μεγαλύτερα των 800.000 ευρώ. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, οι Αρχές σφράγισαν τα τμήματα της παραλίας και τα επέστρεψαν για ελεύθερη χρήση στους πολίτες, όπως στη Ρόδο, τον Βόλο, το Μεσολόγγι, την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και την Πάργα.

Η κυριότερη παράβαση ήταν η κατάληψη χώρου από επιπλέον ομπρέλες και καθίσματα ή από άλλες αυθαίρετες κατασκευές στην παραλία, χωρίς να έχει υπάρξει προηγουμένως σύμβαση παραχώρησης, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν πιο εντατικά και το επόμενο διάστημα, κυρίως στις περιοχές όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότερες καταγγελίες.