Latest News

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Καύσωνας: Kλειστή η Ακρόπολη από τις 12:00 μέχρι τις 17:00 λόγω υψηλών θερμοκρασιών

 


Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού γνωστοποιεί ότι των υψηλών θερμοκρασιών τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού χώρου... της Ακρόπολης.

«Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών και από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων λόγω της πρόβλεψης υψηλών θερμοκρασιών, ο Αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης θα πρέπει να κλείσει από τις 12 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού.

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ

Ειδικότερα, οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς μεγάλο τμήμα της ανατολικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια θα συνεχίσουν να προκαλούν στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με τις υψηλότερες τιμές να σημειώνονται την Τετάρτη και την Πέμπτη (17 και 18-7-2024) στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Επισημαίνεται ότι:

Α. στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας και

Β. σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα κυμαίνονται στις περισσότερες περιοχές περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.