Latest News

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Σοκ από την αυτοκτονία του ιδρυτή της Fandango: «Βουτιά» θανάτου από τον 20ο όροφο ξενοδοχείου


Ο πλούσιος συνιδρυτής της εταιρείας εισιτηρίων κινηματογράφου Fandango και ένας φιλάνθρωπος που υποστήριζε την προστασία των τίγρεων, J. Michael Cline, έπεσε από τον 20ο όροφο ξενοδοχείου...

Ο J. Michael Cline — ένας 64χρονος «επιχειρηματίας» και πατέρας έξι παιδιών με σπίτι στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ — έπεσε από τον 20ο όροφο του The Kimberly Hotel και προσγειώθηκε σε μια αυλή στον τρίτο όροφο την Τρίτη το πρωί, σύμφωνα με πηές της Αστυνομίας.

Ο Cline, ο οποίος ήταν επίσης διευθύνων συνεργάτης στην εταιρεία χρηματοδότησης startup Accretive, άφησε ένα προφανές σημείωμα αυτοκτονίας πριν πηδήξει από το κτίριο στην East 50th Street κοντά στη Λεωφόρο Lexington, πρόσθεσαν οι πηγές.

Το περιεχόμενο του σημειώματος δεν έγινε αμέσως γνωστό την Τετάρτη. Ο τρόπος του θανάτου του προκάλεσε σοκ σε όσους τον γνώριζαν και συνέβη μόνο λίγες μέρες μετά από χειρουργική επέμβαση στη χοληδόχο κύστη, ανέφεραν πηγές.

Ο Κλάιν είχε σπίτια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στο Χάμπτονς και στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης κατοικίας δίπλα στη λίμνη που αγόρασε με τη σύζυγό του για 20,75 εκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με το Palm Beach Daily News.

Αν και ο Cline είχε διακόψει προ πολλού τους δεσμούς της με τον Fandango όπως αναφέρει η New York Post, η εταιρεία δυσκολεύτηκε εν μέρει λόγω της μείωσης της προσέλευσης στον κινηματογράφο κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Η εταιρεία φέρεται να προσπάθησε να επιστρέψει στην κανονικότητα, αλλά τα κέρδη της μητρικής της εταιρείας NBC-Universal στην κατηγορία που αντιπροσωπεύει το Fandango μειώθηκαν κατά 40,8% το 2020.

Ο Cline αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Cornell και πήρε MBA από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και περιγράφηκε σε πρόσφατο άρθρο του Πανεπιστημίου Fordham ως «σειριακός επιχειρηματίας» που ενέπνευσε τους φοιτητές να ονειρεύονται μεγάλα και να «εργάζονται με ανθρώπους που εμπιστεύεσαι».