Latest News

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Σκανδαλώδεις, αλαζονικές και προκλητικές οι δηλώσεις Γεωργιάδη για τα F-35 Τον κράζουν τα Τουρκικά Μέσα


Χαμός έχει γίνει στον τουρκικό Τύπο ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τις τουρκικές εφημερίδες και μέσα ενημέρωσης να βλέπουν «προκλήσεις» και «ανοησίες» στις δηλώσεις του... υπουργού Υγείας.

Το Σάββατο το μεσημέρι το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έκανε μία ανάρτηση αναφορικά με την επέτειο των 50 χρόνων από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, προσπαθώντας ταυτόχρονα να απαντήσει στις δηλώσεις του υπουργού Νίκου Δένδια, χρησιμοποιώντας τον γνωστό πλέον στίχο «μη με καλείς τόσο εγκάρδια, μπορεί να έρθω ξαφνικά μία νύχτα», του τραγουδιού του Γιασάρ Οζέλ, το οποίο έχει κάνει «καραμέλα» το ερντογανικό καθεστώς εδώ και χρόνια.

Μιλώντας στο Open ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Ακούω αυτή τη φράση "μια νύχτα ξαφνικά" και γελάω. Μπορούμε κι εμείς να πάμε ξαφνικά στην Τουρκία με τα F-35 σε μια νύχτα. Είδατε τι έγινε στην Υεμένη; Αν έχεις F-35 που δεν πιάνονται στα ραντάρ, μπορείς ξαφνικά να βρεθείς στην Άγκυρα ένα βράδυ και να τα καταρρίψεις στη μέση του πουθενά. Δεν λέω ότι θα το κάνουμε, γιατί δεν θέλουμε να το κάνουμε, αλλά με κάνει να γελάω, όταν το λέει αυτό ο Ερντογάν. Με τι θα έρθετε στην Ελλάδα ένα βράδυ; Με τα παπούτσια που έχεις».

Τη Δευτέρα το πρωί, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης «μίλησε χωρίς να σκεφτεί», σύμφωνα με τη λαϊκιστική εφημερίδα Milliyet η οποία στον τίτλο της λέει ότι «Έλληνας υπουργός λέει ανοησίες».Τουρκικά ΜΜΕ: Σκανδαλώδεις, αλαζονικές και προκλητικές οι δηλώσεις Γεωργιάδη για τα F-35

«Ο Έλληνας υπουργός δεν μπορεί να το χωνέψει! Νομίζει ότι μπορεί να απειλεί την Τουρκία: Ξαφνικά ένα βράδυ...», γράφει η Sabah και προσθέτει: «Την ώρα που η Τουρκία έχει γίνει μια από τις πιο εξέχουσες χώρες στον κόσμο με τα επιτεύγματά της στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, οι εξελίξεις στον τομέα αυτό έχουν προκαλέσει δυσπεψία στην Ελλάδα. Ο Έλληνας υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απείλησε την Τουρκία, χρησιμοποιώντας αστείες εκφράσεις. Ο κ. Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία υστερεί στην αεροπορία, είπε: 'Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά στην Άγκυρα μια νύχτα'».

Τουρκικά ΜΜΕ: Σκανδαλώδεις, αλαζονικές και προκλητικές οι δηλώσεις Γεωργιάδη για τα F-35Twitter

«Άσχημο μήνυμα από την Αθήνα προς την Άγκυρα. "Μπορούμε να προσγειωθούμε στην Άγκυρα ξαφνικά μια νύχτα..."», είναι ο τίτλος του κομματιού στην κεμαλική Cumhuriyet.

Τουρκικά ΜΜΕ: Σκανδαλώδεις, αλαζονικές και προκλητικές οι δηλώσεις Γεωργιάδη για τα F-35Twitter

«Αμετροεπείς κουβέντες από Έλληνα υπουργό κατά την επέτειο της Κυπριακής Επιχείρησης», γράφει το Halk TV, το τηλεοπτικό κανάλι του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), των κεμαλιστών της Τουρκίας.

Από την πλευρά της η Aydinpost μιλά για «σκανδαλώδη δήλωση» του Έλληνα υπουργού Υγείας και προσθέτει: «ενώ ο ελληνικός Τύπος είχε ξεσηκωθεί με τις δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν από την Κύπρο, ο υπουργός Υγείας έκανε σκανδαλώδεις δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή».

Για «αλαζονικές δηλώσεις» κάνει λόγο η τουρκική Yeni Çağ, η οποία γράφει: «ακραία λόγια προήλθαν από τον Έλληνα υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι μια χώρα που δημιουργεί προβλήματα».

Τουρκικά ΜΜΕ: Σκανδαλώδεις, αλαζονικές και προκλητικές οι δηλώσεις Γεωργιάδη για τα F-35

«Σκανδαλώδη λόγια του Έλληνα υπουργού» Άδωνι Γεωργιάδη, γράφει το Haber7 και προσθέτει: «ο Έλληνας υπουργός Υγείας Γεωργιάδης απάντησε στα λόγια του Προέδρου Ερντογάν, λέγοντας 'μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα' και απείλησε: 'στην πραγματικότητα, μπορούμε να έρθουμε στην Τουρκία ξαφνικά ένα βράδυ με τα F-35 που αγοράσαμε'».

Για «δεύτερη σκανδαλώδη δήλωση από την Ελλάδα», μιλά η Hürriyet. «Ενώ οι σκανδαλώδεις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια με στόχο τους Τουρκοκύπριους και τον τουρκικό στρατό αύξησαν την ένταση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, κι ο Έλληνας υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προέβη επίσης σε αδιανόητες δηλώσεις για την Τουρκία».

Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ερντογάν Καρακούς, μιλώντας στην ιστοσελίδα της Hürriyet, απέδωσε την αιτία αυτών των δηλώσεων στο φόβο της Ελλάδας για την Τουρκία και στην ανησυχία που προκαλεί το γεγονός ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία είναι πολύ μεγαλύτερη από την Ελλάδα.