Latest News

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Euro 2024: Στον τελικό η Ισπανία- Απέκλεισε με ανατροπή (2-1) τη Γαλλία του Εμπαπέ

 


Η Ισπανία συνεχίζει να παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στο Euro 2024, αποκλείοντας και τη Γαλλία του Κίλιαν Εμπαπέ και τώρα περιμένει τον αντίπαλο (Αγγλία ή Ολλανδία) για τον μεγάλο τελικό... της διοργάνωσης. 

Το γκολ του φορμαρισμένου Κόλο Μουανί (9') δεν ήταν αρκετό για τους «Τρικολόρ), καθώς με δύο γκολ σε 4 λεπτά των Γιαμάλ και Όλμο, η Ισπανία πήρε το «χρυσό» εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Euro. 

Στο β' ημίχρονο κυριάρχησε το παιχνίδι στρατηγικής, χωρίς να αλλάξει κάτι και έτσι η ομάδα του Ντε λα Φουέντε ήταν αυτή που πανηγύρισε με τη λήξη του παιχνιδιού. 

Ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν οι Γάλλοι. Υπήρχε διάθεση από την πλευρά των παικτών του Ντιντιέ Ντεσάν, ωστόσο, το παιχνίδι τους ήταν μονοδιάστατο και προβλέψιμο. Κι από τη στιγμή που και το μεγάλο τους αστέρι, ο Κιλιάν Μπαπέ, συνέχισε τις κακές του... πτήσεις στο τουρνουά, ήταν  αναμενόμενο το αποτέλεσμα.

Θα μπορούσε, πάντως, στο 86' να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά το σουτ που έπιασε μέσα από την περιοχή ήταν πολύ μακριά από τα δικά του στάνταρ.

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)

Κίτρινες: Νάβας, Γιαμάλ - Τσουαμενί, Καμαβινγκά

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς ντε λα Φουέντε): Σιμόν, Νάβας (58' Βιβιάν), Νάτσο, Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Ρουίθ, Γιαμάλ, Όλμο (76' Μερίνο), Ουίλιαμς, Μοράτα (76' Ογιαρθάμπαλ) 

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντέζ, Καντέ (62' Γκριεζμάν), Τσουαμενί, Ραμπιό (62'  Καμαβινγκά), Ντεμπελέ (79' Ζιρού), Κολό Μουανί (62' Μπαρκολά), Μπαπέ.