Latest News

Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Euro 2024: Αποκλείστηκε με ανατροπή η Τουρκία (1-2) από την Ολλανδία

 


Στους «4» του Euro 2024 βρίσκεται με κάθε επισημότητα η Ολλανδία, καθώς τo γκολ του Ντε Βρι (70') και το αυτογκόλ του Μουλντούρ στέρησαν τη χαρά της Τουρκίας που προηγείτο με γκολ του γνώριμου στην Ελλάδα.... Ακαΐντίν. 

Αν και στο α' ημίχρονο η Τουρκία φαίνεται να έλεγχε το πολύ κρίσιμο ματς που εξασφάλιζε το εισιτήριο στα ημιτελικά, η ανωτερότητα των Ολλανδών με το επιθετικό τους ποδόσφαιρο ήταν εμφανής και αρκετή, ώστε να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ. 

Σημειώνεται, ότι η Τουρκία έγινε ξανά επικίνδυνη στο 65′ με το δυνατό σουτ του Γιλντίζ αλλά ο Φερμπρούχεν απέκρουσε και λίγα λεπτά μετά ήρθε η ισοφάριση: Σέντρα του Ντεπάι στο 70′, κεφαλιά του Ντε Φράι και η μπάλα στα δίχτυα του Γκιουνόκ για το 1-1.

Οι Τούρκοι άρχισαν να χάνουν τη σιγουριά τους, οι Ολλανδοί πήραν τα πάνω τους και με οδηγό τον ενθουσιασμό κατάφεραν να σκοράρουν ξανά λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 76′, όταν ο Ντούμφρις έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μουλντούρ στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-1.

Η ομάδα του Μοντέλα συνέχισε να πιέζει και στο 91′ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία με την κοντινή προσπάθεια του Καντίογλου αλλά ο Φερμπρούχεν έκανε μεγάλη απόκρουση εξ επαφής και έστειλε την Ολλανδία στον ημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία.

Πλέον, η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει την Αγγλία στα ημιτελικά, ενώ το άλλο ζευγάρι της φάσης είναι Γαλλία - Ισπανία. 

Ολλανδία: Φερμπρούχεν, Ντούμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ (73′ Φαν Ντε Φεν), Σχάουτεν, Σίμονς (87′ Ζίρκζε), Ράιντερς (73′ Φέρμαν), Μπέρχβαϊν (46′ Βέγκχορστ), Χάκπο, Ντεπάι (87′ Φρίμπονγκ).

Τουρκία: Γκιουνόκ, Μούλντουρ (82′ Τσελίκ), Ακαϊντίν (82′ Τοσούν), Μπαρτακτσί, Καντιόγλου, Εζτζάν (77′ Γιοκουσλού), Αϊχάν (89′ Καντίογλου), Γιλμάζ, Τσαλχάνογλου, Γιλντίζ (77′ Ακτούρκογλου), Γκιουλέρ.