Latest News

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Πλωτό drone των Χούθι επιτίθεται σε πλοίο στην Ερυθρά

 


Ένα πλοίο – κοντέινερ δέχεται επίθεση από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, με τηλεκατευθυνόμενο πλωτό drone...

Το πλήρωμα του πλοίου είναι Ινδοί, οι οποίοι και αντιμετωπίζουν επιτυχώς την επίθεση πυροβολώντας συνεχώς, εναντίον της πλωτής απειλής. Τελικά αποτρέπουν το σχεδιαζόμενο χτύπημα τινάζοντας στον αέρα το πλωτό drone, λίγα μέτρα πριν αυτό προσκρούσει στο πλοίο τους.

Τα πλωτά drones είναι ήδη μία πραγματικότητα. Από την άνοιξη του 2020 οι επιθέσεις με πλωτά drones των σιιτών Χούθι εναντίον πλοίων ξένων συμφερόντων έχουν αυξηθεί. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μεταμοντέρνα εκδοχή των πυρπολικών του 19ου αιώνα, καθώς τα πλωτά drones, είναι φορτωμένα με εκρηκτικά.

Οι Χούθι μπορούν να μετατρέψουν με ευκολία μικρά αλιευτικά σε πλωτές βόμβες, ώστε να μπορούν να εξαπολυθούν εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι Χούθι μη έχοντας ναυτικές δυνάμεις στράφηκαν σε αυτή τη μέθοδο, η οποία δεν απαιτεί ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις. Ο σχεδιασμός μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με τα κανονικά αλιευτικά σκάφη, ωστόσο οι Χούθι χρησιμοποιούν πολλές φορές και ταχύπλοα όπως αυτό στο ανωτέρω βίντεο, τα αποκαλούμενα blow fish.