Latest News

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Διαμαρτυρία πολιτών έξω από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά -Καταγγελία κατά των εργολάβων της COSCO

 


Κάτοικοι μέλη του Παρατηρητηρίου Πειραϊκής, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και του εργατικού κέντρου Πειραιά, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας προς το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά και επέδωσαν... ψήφισμα.

Τα γεγονότα που αποκαλύφθηκαν την τελευταία εβδομάδα με την σκόπιμη πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης κατά την διάρκεια της βυθοκόρησης και την αποκάλυψη του σχισμένου τρυπημένου πλέγματος που θεωρητικά προορίζεται να συγκρατεί τα τοξικά υλικά  μέσα στη θάλασσα, συνδέονται με βαρύτατες ευθύνες του λιμεναρχείου. Ο λιμενάρχης όλες αυτές τις ημέρες κρύβεται και οι υπόλοιποι λιμενικοί δηλώνουν ανήξεροι για την εγκληματική ρύπανση που επέτρεψαν να συμβεί.

Το Λιμεναρχείο οφείλει να απαντήσει εάν:                                                                                                            

  • ενημερώθηκε από τους εργολάβους της COSCO για την κλίση και  την  παρ ολίγον ανατροπή της φορτηγίδας στην Ε10 ,  θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων και του περιβάλλοντος                                                                                          

  • Συμφώνησε στη λύση των εργολάβων να αδειάσουν τα βυθοκορήματα από την φορτηγίδα μέσα στο λιμάνι  και να ρυπάνουν με τον πρωτοφανή αυτόν τρόπο τη θάλασσα.                                        

  • Το λιμενικό είχε επιθεωρήσει ποτέ την εγκατάσταση ,αν  γνώριζε ότι το πλέγμα δεν συγκρατεί τίποτε καθότι είναι κατεστραμμένο

Οι βυθοκορήσεις μετά από όλα αυτά έχουν σταματήσει, ουδείς όμως ανέλαβε την ευθύνη για όσα συνέβησαν.

Προφανώς οι αρμόδιοι υπεύθυνοι ποντάρουν ότι το γεγονός θα ξεχαστεί για το λόγο αυτό μετακίνησαν και την όλη εγκατάσταση φορτηγίδα σε άλλη θέση του λιμανιού .

Θυμόμαστε ότι πριν 3 μήνες με επιστολή στον δήμαρχο Πειραιά , η ανάδοχος εταιρεία απειλούσε τα μέλη του Παρατηρητηρίου Πειραϊκής με μηνύσεις και δήλωνε ότι σέβεται απολύτως  το περιβάλλον.                                                                                                                                 

Το μόνο σίγουρο μετά την αποκάλυψη της εγκληματικής τους ενέργειας κατά του περιβάλλοντος  είναι ότι  κανείς από το λιμενικό αλλά ούτε και από την τοπική  αυτοδιοίκηση έχει προβεί σε δηλώσεις .Περιμένουν δια της σιωπής ότι το γεγονός θα υποβαθμιστεί και θα ξεχαστεί. 

Από τη μεριά μας θα συνεχίσουμε να αναζητάμε ευθύνες τόσο  με τον εισαγγελέα όσο  και με συνέχεια των κινητοποιήσεων μας διότι είναι καιρός που έχουν ξεπεράσει τα όρια και δεν γίνεται να τους επιτρέπουμε να το κάνουν αυτό εις βάρος της πόλης μας και των συμπολιτών μας .