Latest News

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Γιώργος Καραϊβάζ: Καταστράφηκε CD που περιείχε συνομιλίες από το κινητό του

 


Καταστράφηκε CD με περιεχόμενο από το κινητό του Γιώργου Καραϊβάζ, όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία... του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Freedomofpress, κατά τη δικάσιμο της Τρίτης 23 Ιουλίου 2024 και ενώ η έδρα κατέγραφε τα αναγνωστέα έγγραφα, «διαβάστηκε» το τεκμήριο με αριθμό 33, στο οποίο υπήρχαν επαφές του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου στην εφαρμογή WhatsApp.

Η έδρα ανέγνωσε από την έκθεση τεκμηρίων ότι σε αυτές περιλαμβάνονταν -μεταξύ άλλων- τα ονόματα «Δημητριάδης», που παραπέμπει στον πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρήγορη Δημητριάδη, «Κοντολέων», που παραπέμπει στον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, αλλά και το όνομα του πρώην αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Επίσης, ακούστηκαν τα ονόματα δημοσιογράφων, συνεργατών του Γιώργου Καραϊβάζ και άλλων.

Ωστόσο, μετά την ανάγνωση του σχετικού, η εισαγγελέας έσπευσε να ενημερώσει ότι το CD με το περιεχόμενο από τις επαφές αυτές έχει καταστραφεί, επειδή τρυπήθηκε από συρραπτικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Μέσο, το περιεχόμενο δεν είχε αποτυπωθεί σε έγγραφο (όπως θα παρουσιαζόταν στο δικαστήριο) και δεν ζητήθηκε αντίγραφο από την έδρα.