Latest News

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Το παρασκήνιο της διαγραφής Πολάκη από τον Κασσελάκη μετά το bullying – Ο σάλος, οι αιχμές του και τα δάκρυα της Λινού


 Ραγδαίες εξελίξεις προκάλεσε η λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης εναντίον συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη, που αποδείχθηκε σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη να τον διαγράφει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, πριν ξεκινήσει η συνεδρίασή της, στην οποία επιχείρησε να παρευρεθεί. Ο ίδιος εμφανίστηκε αμετανόητος λέγοντας ότι η Νατάσα Πετρούλια «κουνούσε υποτιμητικά το κεφάλι της», επιτέθηκε και στην Αθηνά Λινού η οποία είχε ζητήσει συγνώμη με λυγμούς για τη χυδαία συμπεριφορά του, ενώ πέρασε στην αντεπίθεση και για τη διαγραφή του.

Η απρόκλητη προσωπική επίθεση σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη επειδή δεν του άρεσε η έκφραση του προσώπου της απέσπασε την άμεση αντίδραση αλλά και το ξέσπασμα της Αθηνάς Λινού, η οποία με δάκρυα στα μάτια, ζήτησε συγγνώμη από τη συνεργάτιδα του υπουργού. Αμέσως μετά και λίγο πριν ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσει στη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, ο Παύλος Πολάκης φέρεται να κάλεσε στο τηλέφωνο την κ. Λινού και ζήτησε τον λόγο γιατί ζήτησε συγνώμη εκ μέρους του.

Αν και ο Παύλος Πολάκης στάθηκε από την αρχή στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη και μάλιστα με δυναμικό τρόπο, ωστόσο ήταν φανερό ότι οι δύο χαρακτήρες έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε πολλά θέματα.

Η αρχή έγινε με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόγυλων ζευγαριών, το οποίο ο Πολάκης δεν το ψήφισε παρά τη σαφή οδηγία του προέδρου του κόμματος, με αποτέλεσμα την υποβάθμισή του στην ιεραρχία του κόμματος.

Το δεύτερο επεισόδιο ήταν πριν λίγες ημέρες με τα σεξιστικά σχόλια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατά της γραμματέως της ΝΔ Μαρίας Συρεγγέλα. Αν και η Νέα Δημοκρατία ζήτησε τη διαγραφή του, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν υπέκυψε στις πιέσεις, στηρίζοντας σιωπηρά τον βουλευτή του. 

Η σημερινή όμως χυδαία επίθεση ήταν η τρίτη και η φαρμακερή. Χωρίς καμία ευθεία αναφορά στο θέμα του Παύλου Πολάκη και την διαγραφή του από την ΚΟ λίγο πριν, πραγματοποίησε την ομιλία του στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης. Ωστόσο προς το κλείσιμο της ομιλίας του είχε κάποιες υπαινικτικές αναφορές κάνοντας λόγο για «μικροτακτικισμούς» και «προσωπικές ατζέντες».

Ο Παύλος Πολάκης, όπως είπε, πληροφορήθηκε τη διαγραφή του, από τους δημοσιογράφους, ενώ εμφανίστηκε αμετανόητος. «Έμαθα ότι έγινε ένα χάι-χούι» είπε στις τηλεοπτικές κάμερες και ανέλαβε την ευθύνη για όσα είπε, λέγοντας ότι θα το ξαναέκανε, καθώς η συνεργάτης του υπουργού Υγείας έκανε γκριμάτσες την ώρα που κατήγγειλε σκάνδαλο στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών.

«Ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά της», συνέχισε ο διαγραφείς πλέον Παύλος Πολάκης και αναζήτησε τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

«Ποινή έπρεπε να βάλει σε συνεργάτες υπουργών που κοροϊδεύουν όχι σε μένα», έλεγε έξω από το γραφείο του κ. Τασούλα. 

«Εγώ παίρνω την ευθύνη των πράξεών μου», δήλωσε ο κ. Πολάκης, λέγοντας πως «μια κυρία, συνεργάτης του κ. Γεωργιάδη, όλη την ώρα που αναδείκνυα το σκάνδαλο του 1.750.000 ευρώ αντί για 300.000 ευρώ, κούναγε υποτιμητικά το κεφάλι της. Ήταν υποτιμητικό. Της είπα να μην στρίβει τη μούρη της».

Όσον αφορά την αντίδραση της Αθηνάς Λινού, ο Πολάκης δήλωσε: «η κ. Λινού να ζητά συγγνώμη για αυτήν και όχι για εμένα». 

«Ενώ συμβαίνουν αυτά και αποκαλύπτουμε τεράστια πράγματα κάποιοι κοιτάνε το δάχτυλο, αντί να πουν στην κυρία που με υποτιμούσε πως ήταν απλά συνεργάτης», πρόσθεσε.

Ο Χανιώτης βουλευτής μπήκε και στην αίθουσα της Ολομέλειας, ζητώντας τον λόγο. 

«Έμαθα ότι μου επιβλήθηκε μια ποινή στο δρόμο που ερχόμουν με τη μηχανή. Θέλω τον λόγο, δεν έχει καμία βάση η ποινή», ακούστηκε να λέει από τα έδρανα με τον προεδρεύοντα Γιώργο Λαμπρούλη να μην του δίνει το λόγο και να ανακοινώνει τη διαγραφή του.  Νωρίτερα, σε αυστηρό ύφος ο Κώστας Τασούλας έκανε λογο για απεχθές και απαράδεκτο κρούσμα κακοποίησης που υπέστη εργαζόμενη, συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας από τον Παύλο Πολάκη. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής στον Παύλο Πολάκη απευθύνθηκε μομφή και επιβλήθηκε η ποινή μείωσης μισθού στο μισό. 

«Ζήτουλα προσοχής», τον αποκάλεσε λέγοντας ότι μια εργαζόμενη δέχθηκε καταιγισμό προσβλητικής συμπεριφοράς από τον κ. Πολάκη. Όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Πολάκης έχει εκθέσει αρκετές φορές το κόμμα του και τον κοινοβουλευτισμό. «Προσβάλλει τις ιδιότητες όλων μας», τόνισε για να προσθέσει ότι αυτή η συμπεριφορά δεν εκφράζει κανέναν παρά μόνο τον ίδιο τον θλιβερό κ. Πολάκη.

Ο Παύλος Πολάκης έστειλε μήνυμα και στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτηση στα social media, μέσω της οποίας τόνισε πως «μόνο ο λαός διαγράφει» και πως δεν σταματά «πάρτε το χαμπάρι», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι του την είχαν στημένη.

«Για αυτην την τοποθετηση με διεγραψαν απο την Κοινοβουλευτικη ομαδα του ΣΥΡΙΖΑ και μου εβαλε ποινη μισο μισθο ο Τασουλας!!
ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ!
Στησιμο κανονικο!
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΩ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ !
Μονο ο λαος διαγραφει!!
(Ειχα ετοιμασει αυτα για το βιντεο:
Η σημερινή μου παρέμβαση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που έρχεται να διαλύσει τον Τομέα της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης.
Τα βασικά σημεία των όσων είπα:
Σχετικά με το ζήτημα της επίταξης των γιατρών: Πάρτε πίσω το άρθρο
Απειλές αυτού του είδους και με το ιταμό ύφος του κ. Γεωργιάδη δεν περνάνε.
Το Σ/Ν που συζητάμε έχει ξετιναχθεί από τους φορείς που μίλησαν χθες. Δεν υπήρξε ένας να πει κάτι καλό. Κάνετε μια μεγάλη διοικητική αλλαγή η οποία θα αποσαρθρώσει το χώρο και βασικά θα αναιρέσει σε πάρα πολλούς τη δυνατότητα να επιλέξουν την οδό της θεραπείας και της απεξάρτησης και όχι της αποκατάστασης, της μείωσης της βλάβης και της ανοχής.
Στηρίξτε τα προγράμματα που έδωσαν ξανά ελπίδα σε χιλιάδες πρώην χρήστες και μην τα εξανδραποδίζετε με αυτό τον τρόπο.
Σχετικά με τα κίνητα που πρέπει να δοθούν στους γιατρούς:
Απαιτείται-και στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε καταλήξει σε αυτό-διπλασιασμός έως τριπλασιασμός των αμοιβών του υγειονομικού δυναμικού.
Κάντε τα διάφορα κίνητρα πιο μεγάλα και με χαμηλότερο συντελεστή ώστε να μην παίρνει τα μισά η εφορία. Διαφορετικά ότι και να ανακοινώνετε δεν μεταφράζετε στην πράξη σε οικονομική ενίσχυση.
Και μη μας πείτε δεν υπάρχουν χρήματα. Υπάρχουν αλλά είναι πολιτική επιλογή σας να δοθούν αλλού και θα σας πω ένα παράδειγμα:
Δεν είναι δυνατόν να δίνετε για ενεργειακή αναβάθμιση ενός ΚΥ, 600 με 800 τετραγωνικών μέτρων, 1.755.000 €. Γκρεμίστε το και με αυτά τα λεφτά σας χτίζω εγώ δυο!
Για το ΚΥ Φιλιατρών μιλάω.
Το Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας στα Σφακιά, που ήταν 400 περίπου τετραγωνικά μέτρα, το χτίσαμε με 560.000 € μαζί με τον εξοπλισμό».

Με νέα ανάρτηση επιμένει για το «στήσιμο» και μιλά για «ανύπαρκτο μπούλινγκ σε μετακλητή του Άδωνι» και κατηγορεί την Αθηνά Λινού για τη διαγραφή του. «Οσο περναει η ωρα τοσο φαινεται το στησιμο με τα ψευτικα δακρυα και τη «συγγνώμη» εκ μερους μου απο τη Λινου που εδωσε την πασα και εκτος και εντος».

«Λοιπον…

Πρωτον:

Τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν τον χαριζω σε ΚΑΝΕΝΑΝ! Ουτε πρωην ουτε νυν!

Δωσαμε ψυχή κόπο και εργο και το 15-19 και απο το 19 μεχρι σημερα και ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΧΩΡΩ !

Ο λαος αποφασιζει ποιον διαγραφει απο βουλευτή και τα μελη του κόμματος απο μελος του ΣΥΡΙΖΑ! ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!

Δευτερο :

Οσο περναει η ωρα τοσο φαινεται το στησιμο με τα ψευτικα δακρυα και τη «συγγνώμη» εκ μερους μου

απο τη Λινου που εδωσε την πασα και εκτος και εντος..

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!

Να κλαιει για αυτα που κανει ο Μητσοτακης και ο Αδωνης στην δημοσια υγεια και ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ «μπουλινγκ» σε μια μετακλητη του Αδωνη που κοροιδευε οση ωρα μικουσα με ειρωνικα χαμογελα,υποτιμητικές γκριματσες και χειρονομιες απαξιας!!

Τριτο :Αυριο στην επιτροπη θεσμων και διαφανειας θα εχω μια καινουργια ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που θα κανει ΠΑΤΑΓΟ!!!

Παυλος Πολακης

βουλευτης Χανιων

μελος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΟΜ Σφακιων».

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό, το συζήτησε με τους συνεργάτες του και είδε το βίντεο. Στη συνέχεια κάλεσε στο γραφείο του τον πρόεδρο της ΚΟ Σωκράτη Φάμελλο, τον διευθυντή της ΚΟ Θάνο Μωραϊτη και τη Γραμματέα της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη και τους έδωσε οδηγία για διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την ΚΟ.

Παρόλα αυτά, ο Πολάκης πήγε στην Κοινοβουλευτική ομάδα. Ο Σωκράτης Φάμελλος του είπε ότι δεν μπορεί να ανέβει. Ο Πολάκης επέμεινε και είπε ότι «ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι δεν με θέλουν».

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Φαμελλος: Δεν είσαι μέλος της ΚΟ δεν μπορείς να συμμετέχεις στη διαδικασία.

Πολάκης: Ήμουν είμαι και θα παραμείνω ΣΥΡΙΖΑ κοιτάτε το δάχτυλο και όχι το φεγγάρι.

Στη συνέχεια ωστόσο αποχώρησε.

«Πρώτη φορά βλέπουμε πάντως κάποιον να μπαίνει σε θεσμικό όργανο από το οποίο έχει διαγραφεί» σχολίασαν πηγές της ΝΔ και συνέχισαν «ίσως το γεγονός το ότι ο Κασσελακης δεν είπε λέξη για αυτό στην ομιλία του, να επιβεβαιώνει γιατί έγινε έτσι».