Latest News

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Φωτιά στο Σοφικό: Πυροσβέστης υπέστη καρδιακό επεισόδιο, άλλοι τρεις τραυματίστηκαν – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες


Πυροσβέστης εκτός βάρδιας που συμμετείχε εθελοντικά στην κατάσβεση της φωτιάς στο Σοφικό Κορινθίας, υπέστη καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Ο πυροσβέστης, που έχει καταγωγή από την περιοχή του Σοφικού, διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Σημειώνεται ότι κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς τρεις ακόμη πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ειδικότερα, πρόκειται για έναν επιπυραγό με θλαστικά τραύματα από πτώση, έναν αρχιπυροσβέστη με κάταγμα στο χέρι και έναν εποχικό πυροσβέστη με ελαφρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο.

Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες με τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης να βρίσκεται σε εξέλιξη παρουσιάζοντας ωστόσο βελτιωμένη εικόνα και στα δύο μέτωπα.

Στο σημείο επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανομένων και 10 πυροσβεστών από τη Μολδαβία στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας) και 37 οχήματα. Νωρίτερα μέχρι τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν και 25 εναέρια μέσα.

Οι ριπές ανέμου νωρίτερα δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστών στα δύο ενεργά μέτωπα, ωστόσο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής πλέον οι άνεμοι δεν δημιουργούν πρόβλημα.


Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (17/7) σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας, στην περιοχή Άγιος Βλάσσης, δίπλα στην Εθνική Οδό Επιδαύρου – Κορίνθου. Η φωτιά κατακαίει παρθένο πευκοδάσος και χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά δύσκολη.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112, ζητώντας από τους κατοίκους του Σοφικού να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπήρχε άμεση απειλή για οικισμό, ενώ δεν απειλήθηκε και η κατασκήνωση στην περιοχή.

Για την πυρκαγιά πραγματοποιήθηκε συντονιστική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρήτης και Πολιτικής Προστασίας, το απόγευμα της Τετάρτης υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια. Στη σύσκεψη μετείχαν μεταξύ άλλων συναρμόδιων υπουργείων, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛΑΣ και του Στρατού, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.