Latest News

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Εικόνες ντροπής στον Μπάλο: Τουρίστες αποβιβάζονται από πλοίο με το νερό… μέχρι τον λαιμό, επειδή η προβλήτα… αγνοείται

 


Κωμικοτραγικές καταστάσεις βιώνουν οι τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν τη γνωστή παραλία του Μπάλου στα Χανιά, καθώς για να φτάσουν εκεί θα πρέπει να μπουν στο νερό… μέχρι τον λαιμό, επειδή η πρόβλημα… αγνοείται.

Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά και στις παρακάτω φωτογραφίες, απουσία πλωτής εξέδρας και σίγουρα λόγω ρηχών νερών που καθιστούν απαγορευτικές τις βουτιές… κάποια ημερόπλοια μετέφεραν στη θάλασσα παραδοσιακές τεχνικές του βουνού, αποβιβάζοντας τον κόσμο με σχοινί.

Την ίδια ώρα , σε πρόσφατη υπουργική απόφαση που εκδόθηκε τον περασμένο Ιούνιο, ορίζεται ότι «μέχρι την έκδοση του Σχέδιου Διαχείρισης καθώς και την ρύθμιση θεμάτων καθολικής προσβασιμότητας, η προσέγγιση των επισκεπτών από τα πλωτά μέσα στην παραλία θα πραγματοποιείται με χρήση πλωτής εξέδρας» η οποία ωστόσο… δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί.

«Πρέπει οι άνθρωποι να περπατήσουν στο νερό μέχρι το λαιμό για να φτάσουν στην άκρη της θάλασσας. Τα μεγάλα σε ηλικία άτομα είναι αδύνατον να περπατήσουν», είπε μια τουρίστρια και πρόσθεσε: «Οι περισσότεροι έμειναν στο πλοίο από φόβο. Μόνο καμιά 40αρια άτομα κατέβηκαν και όλοι γύρισαν πίσω θυμωμένοι και απογοητευμένοι», ήταν μόνο μερικές από τις δηλώσεις των τουριστών σε κρητικά ΜΜΕ.

Είναι πάντως εντυπωσιακό το γεγονός ότι ενώ τόσα χρήματα έχουν ξοδευτεί σε μελέτες που όλες έχουν καταλήξει στο αυτονόητο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια φέρουσα ικανότητα στην περιοχή της τάξεως των 2.900 επισκεπτών την ημέρα, οι τοπικές Αρχές και τα αρμόδια Υπουργεία αντί να επιδιώκουν να βάλουν φρένο στην από θαλάσσης προσέγγιση, αντίθετα αναζητούν τρόπους για να την διευκολύνουν.

Μετά τον σάλο… έτοιμη η πλωτή εξέδρα

Με…. πολύ γρήγορους ρυθμούς και αφού προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις, αποκαθίσταται η ομαλότητα της επισκεψιμότητας στην παραλία του Μπάλου.

Μετά την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Στυλιανίδη με την οποία ακύρωσε προηγούμενη δική του απόφαση, επαναφέροντας την έγκριση για την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στον Μπάλο, η εξέδρα που ήδη υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια είναι έτοιμη για να μεταφερθεί και τοποθετηθεί σε κατάλληλο σημείο στον Μπάλο.

Η αδειοδοτημένη πλωτή εξέδρα, που τώρα είναι στο λιμάνι της Κισάμου, εντός του Σαββατοκύριακου θα μεταφερθεί στον Μπάλο από την «Κοινοπραξία Ναυτικών Εταιρειών Κρητικές Ημερήσιες Κρουαζιέρες» στο όνομα της οποίας δόθηκε η έγκριση προκειμένου – όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Cretan Daily Cruises – από την ερχόμενη Δευτέρα 15/7 να γίνεται κανονικά και με ασφάλεια η αποβίβαση και επιβίβαση των επισκεπτών όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια.