Latest News

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ολλανδός αθλητής που έχει καταδικαστεί για βιασμό ανήλικης, θα αγωνιστεί στο Παρίσι

 Η πιο αμφιλεγόμενη φιγούρα που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ο Ολλανδός παίκτης του βόλεϊ,...Στίβεν βαν ντε Φέλντε.

Ο ντε Φέλντε θα συμμετέχει στο τουρνουά του μπιτς βόλεϊ, ωστόσο με την άφιξή του στο Παρίσι, ακολουθησε ένας… χαμός από ΜΜΕ, τα οποία του έκαναν επίμονα ερωτήσεις για το παρελθόν του. 

Ο Βαν ντε Φέλντε έχει φυλακιστεί το 2016 για 4 χρόνια, με την κατηγορία βιασμού ενός 12χρονου κοριτσιού. Παρ’ όλα αυτά, η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ολλανδίας, τον συμπεριέλαβε στην αποστολή.

Ο Ολλανδός είχε βιάσει την 12χρονη το 2014 και δύο χρόνια μετά καταδικάστηκε σε 4ετη φυλάκιση, η οποία όμως μειώθηκε σε δύο χρόνια. Είχε γνωρίσει το κορίτσι από το διαδίκτυο. Επρόκειτο για μια ανήλικη από το Μίλτον Κέινς της Αγγλίας, την περίοδο που αυτός ήταν 19 χρονών. Πήγε στο σπίτι της και εκμεταλλευόμενος την απουσία της μητέρας της, κατηγορείται πως έδωσε αλκοόλ στην 12χρονη και την βίασε τόσο μέσα στο σπίτι της, όσο και αργότερα σε μια κοντινή λίμνη.

Η 12χρονη καταστράφηκε ψυχολογικά και έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με υπερβολική δόση ουσιών. Αυτός επέστρεψε στην Ολλανδία, όπου του ασκήθηκε δίωξη και η χώρα του αποφάσισε να εκδοθεί στην Αγγλία όπου και συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2016.

Ομολόγησε την ενοχή του και για τις τρεις κατηγορίες, ωστόσο η ποινή αποδείχθηκε χάδι. Μεταφέρθηκε στην Ολλανδία για να φυλακιστεί εκεί, ωστόσο ένα χρόνο μετά αφέθηκε ελεύθερος.