Latest News

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Βίντεο ντοκουμέντο από τα επεισόδια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας – Η στιγμή των πυροβολισμών

 


Βίντεο ντοκουμέντο από τα αιματηρά επεισόδια με τους πυροβολισμούς, που σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, πριν από το φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας το απόγευμα της... 13 Ιουλίου έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο, το οποίο είναι από κάμερα της περιοχής, καταγράφεται η στιγμή που ξεκινούν τα επεισόδια, με ομάδα ατόμων να τρέχει πανικόβλητη. Κάποιοι, όπως φαίνεται στο βίντεο κρατούν καδρόνια ενώ οι ταραχές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Για την υπόθεση συνελήφθησαν 74 άτομα και ανάμεσά τους βρίσκονταν τέσσερα άτομα τα οποία εμπλέκονται σε συμμορία μπράβων.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, άνδρας τράβηξε όπλο και πυροβόλησε, με συνέπεια άτομο να τραυματιστεί στο πόδι, ενώ ακόμη δύο τραυματίστηκαν, ένας στην κοιλιά και ένας στο χέρι έπειτα από ξυλοδαρμό. Και οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 74 άτομα, με την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας να ασκεί ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων.Η δίωξη αφορά στα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, ηθική αυτουργία σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και κατοχή εκρηκτικών.

Με τη συνδρομή διμοιριών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, καθώς και αστυνομικών της ΟΠΚΕ και της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, όλοι προσήχθησαν από το σημείο, ενώ, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συμμετέχοντες στο επεισόδιο τυγχάνουν οπαδοί ίδιας ομάδας, όπως ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 μοτοσικλέτες, κράνη, γκλόπ, μαχαίρια, σφαίρα, καδρόνια, γάντια, περιλαίμια και κινητά».

Μεταξύ των συλληφθέντων, ήταν και πέντε ανήλικοι, που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ τέσσερις από τους κατηγορούμενους ανήκουν και σε εγκληματική οργάνωση που είχαν εκτενή δραστηριότητα σε εκβιάσεις, ξυλοδαρμούς, εκρήξεις, εμπρησμούς και αγοραπωλησίες ναρκωτικών.