Latest News

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Καιρός: Έρχεται νέο «κύμα» ζέστης το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου


Νέο «κύμα» ζέστης αναμένεται να πλήξει την χώρα το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου... σύμφωνα με την πρόβλεψη καιρού του Meteo.

Οι θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα, σύμφωνα με την καιρική πρόγνωση του Meteo θα διατηρηθούν μέχρι και την Παρασκευή 2 Αυγούστου. Ωστόσο ακριβώς μία μέρα μετά, αλλάζει το σκηνικό και οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους.

Στο γράφημα Εθνικού Κέντρου Περιβαλλοντικών Προγνώσεων των ΗΠΑ παρουσιάζονται 32 προγνωστικά σενάρια από τις 29 Ιουλίου έως τις 13 Αυγούστου, σχετικά με την πορεία της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1.500 μέτρα πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας, ύψος στο οποίο μελετάται η πορεία των αερίων μαζών.

Καιρός: Έρχεται νέο «κύμα» ζέστης το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει πως μετά την πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας την τελευταία ημέρα του Ιουλίου και μέχρι τις 2 Αυγούστου, έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας. Το νέο «κύμα» ζέστης, θα επηρεάσει τη χώρα από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Τέλος, σχετικά με τις συνθήκες που θα σημειωθούν μετά τις 5 Αυγούστου, όπως επισημαίνει το Meteo επικρατεί αβεβαιότητα ως προς την ένταση και τη διάρκεια της περιόδου αυτής, και για ότι νεότερο θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.