Latest News

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό: Οι κάμερες οδήγησαν στην προσαγωγή του υπόπτου - Εντοπίστηκε και μηχανή

 
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εκτέλεσης στο Ψυχικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον πέντε άτομα έχουν κληθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για την εν ψυχρώ δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη.

Στο κάδρο των Αρχών, που διενεργούν τις έρευνες, έχουν μπει τουλάχιστον πέντε πρόσωπα τα οποία κλήθηκαν για κατάθεση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κάδρο των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών έχει μπει ένας έλληνας που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου – μια από τις πλέον πολύκροτες απαγωγές που έχουν γίνει στη χώρα.

O παλιός γνώριμος των Αρχών προσήχθη το βράδυ της Παρασκευής από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών και ανακρίνεται.

Τον «έκαψαν» τα βίντεο

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του ακολουθώντας βίντεο που αποτύπωναν τη διαδρομή της μηχανής με την οποία είχε κινηθεί ο εκτελεστής. Στην αλληλουχία του βιντεοληπτικού υλικού (από 80 κάμερες) εντοπίζεται ο ύποπτος να σταματά με τη μηχανή του στην είσοδο πολυκατοικίας και εκεί να επιβιβάζεται σε άλλη μηχανή, ίδιου τύπου και χρώματος, με διαφορετικό αριθμό κυκλοφορίας.

Μάλιστα, φαίνεται πως έχει εντοπιστεί και το δίκυκλο, το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε ο 54χρονος στη δολοφονία.

Οι αστυνομικοί βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση με τις εισαγγελικές Αρχές, έτσι ώστε εφόσον βρεθούν επιβαρυντικά στοιχεία για ενδεχομένη ανάμειξη του στην υπόθεση, να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης της δολοφονίας ήταν εξοπλισμένος με δύο πιστόλια διαμετρήματος 9 χιλιοστών. Διατήρησε την ψυχραιμία του και πλησίασε το όχημα του θύματος, παραμένοντας στη μηχανή του. Με εξαιρετική ακρίβεια, τον πυροβόλησε πολλαπλές φορές χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι.