Latest News

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Ποιες είναι οι τιμές στις ξαπλώστρες σε οργανωμένες παραλίες της Αττικής

 


Για εκείνους που δεν έχουν πάρει άδεια από την εργασία τους και δεν έχουν φύγει για διακοπές, οι κοντινές παραλίες της Αττικής αποτελούν την ιδανική επιλογή για να περάσουν την... ημέρα τους.

Από πολύ νωρίς το πρωί, οι ξαπλώστρες είναι γεμάτες και οι κρατήσεις αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς παρά τις «τσουχτερές» τιμές τους.

«Ειδικά τα Σαββατοκύριακα, πρέπει να έχεις κλείσει νωρίτερα. Γι' αυτό παίρνω τηλέφωνο 3-4 ημέρες πριν για να κλείσω ξαπλώστρα», αναφέρει ένας επισκέπτης.

Στην παραλία του Αλίμου, οι κρατήσεις για ξαπλώστρες έχουν ξεκινήσει ήδη από έναν μήνα πριν. Όσοι δεν έχουν καταφέρει να κάνουν κράτηση, είτε φτάνουν πολύ νωρίς το πρωί είτε απλώνουν την πετσέτα τους στην άμμο.

Το κόστος μιας... βουτιάς

Με αρκετούς ακόμα να μην έχουν φύγει για διακοπές και το θερμόμετρο να ανεβαίνει ξανά, μια βουτιά στην παραλία φαίνεται πως είναι η μόνη λύση για δροσιά και χαλάρωση.

Αν και η πληρότητα στις παραλίες της Αττικής αγγίζει σχεδόν καθημερινά το 100%, ένα μπάνιο στη θάλασσα αποδεικνύεται αρκετά δαπανηρό, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.

Στην παραλία του Αλίμου, τις καθημερινές η είσοδος κοστίζει 8€ ανά άτομο και το σετ ξαπλώστρας 17€. Τα Σαββατοκύριακα, η τιμή εισόδου ανέρχεται στα 10€ ανά άτομο και η ξαπλώστρα στα 22€.

Στη Βούλα, τις καθημερινές η είσοδος κοστίζει 7€ ανά άτομο και η τιμή για το σετ ξαπλώστρας κυμαίνεται μεταξύ 20 και 40€. Τα Σαββατοκύριακα, η τιμή εισόδου ανεβαίνει στα 8,5€ και η τιμή του σετ ξαπλώστρας κυμαίνεται μεταξύ 30 και 50€.