Latest News

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Σοκ: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε γυναίκα μέσα στο σπίτι της για μια κατσαρόλα με βραστό νερό! (ΒΙΝΤΕΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕ)

 


Για μια κατσαρόλα με βραστό νερό πυροβόλησε και σκότωσε μία 36χρονη γυναίκα ένας αστυνομικός μέσα στο σπίτι της...

στο Ιλινόις των ΗΠΑ.

Βίντεο από την κάμερα που φέρουν οι αστυνομικοί στις στολές τους δείχνει πώς ο αστυνομικός πυροβόλησε θανάσιμα τη  γυναίκα μέσα στο σπίτι της, χωρίς κανέναν λόγο. Η αστυνομία του Ιλινόις έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από την κάμερα σώματος των αστυνομικών που δείχνει τις χαοτικές στιγμές πριν τον πυροβολισμό. 

Η δολοφονία της Sonya Massey, 36 ετών, συνέβη το  Σαββατοκύριακο της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ (4 Ιουλίου) και οδήγησε σε ποινικές διώξεις εναντίον ενός από τους αστυνομικούς, ενώ έχει προκαλέσει την καταδίκη του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο αναπληρωτής του σερίφη της κομητείας Sangamon Sean Grayson απολύθηκε από την αστυνομία και κατηγορείται για φόνο και υπηρεσιακό παράπτωμα. Ο ίδιος δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες.

Τη Δευτέρα, η Αστυνομία της Πολιτείας του Ιλινόις έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από την κάμερα σώματος που δείχνει τους αστυνομικούς να φωνάζουν στην κυρία Massey να βάλει κάτω μια κατσαρόλα με βραστό νερό καθώς στρέφουν τα όπλα τους εναντίον της.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της 6ης Ιουλίου και ξεκίνησε όταν η κ. Massey κάλεσε την αστυνομία στο σπίτι της στο Σπρίνγκφιλντ, 320 χιλιόμετρα νότια του Σικάγο, για να αναφέρει ότι πίστευε ότι κάποιος είχε εισβάλει στην ιδιοκτησία της.

Οι αστυνομικοί την ακολούθησαν μέσα όταν η κυρία Massey μπήκε στο σπίτι της και την παρακολουθούσαν καθώς έψαχνε για την ταυτότητά της.

Στο βίντεο, ο Grayson βλέπει την κατσαρόλα στην κουζίνα, κάνει χειρονομίες προς το μέρος της και λέει, «δεν χρειαζόμαστε φωτιά όσο είμαστε εδώ».

Η κυρία Massey περπατά προς την κουζίνα για να βγάλει την κατσαρόλα από το μάτι. Αυτή και ο Grayson φαίνονται να γελούν πάνω από την κατσαρόλα της με «αχνιστό ζεστό νερό», προτού πει δύο φορές: «Για όνομα του Χριστού». «Καλύτερα να μην είσαι εκρηκτική αλλιώς ορκίζομαι στον Θεό ότι θα σε πυροβολήσω στο πρόσωπό σου», λέει ο αστυνομικός. 

Στη συνέχεια τραβάει το πιστόλι του καθώς της φωνάζει να ρίξει την κατσαρόλα.

«Εντάξει, συγγνώμη», ακούγεται να λέει η κυρία Massey και μετά ακούγεται πυροβολισμός.

Αφού την πυροβόλησε, ο αστυνομικός λέει: «Τι άλλο κάνουμε; Δεν βάζω ζεστό [εκρηκτικό] βραστό νερό στο πρόσωπο».

Τη Δευτέρα, το γραφείο του εισαγγελέα της πολιτείας Sangamon δήλωσε ότι ο αστυνομικός Grayson δεν δικαιολογείται για τη χρήση βίας στην κυρία Massey.

Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε: «Η Sonya Massey, μια αγαπημένη μητέρα, φίλη, κόρη και νεαρή μαύρη γυναίκα, θα έπρεπε να είναι ζωντανή σήμερα. «Ο θάνατός της στα χέρια ενός αξιωματικού μας υπενθυμίζει ότι πολύ συχνά οι Μαύροι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν φόβους για την ασφάλειά τους με τρόπους που πολλοί από εμάς δεν το κάνουμε».

Οι δικηγόροι της οικογένειας της Massey επαίνεσαν τους εισαγγελείς για την ταχεία δράση τους κατά του Grayson.
Ο δικηγόρος Μπέντζαμιν Κραμπ είπε ότι το βίντεο «θα συγκλονίσει τη συνείδηση ​​της Αμερικής». «Είναι τόσο παράλογο, τόσο αχρείαστο, τόσο αδικαιολόγητο, τόσο αντισυνταγματικό», είπε.