Latest News

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Καταγγέλλουν Φειδία για χλευασμό κατά αγνοούμένων στην Κύπρο - «Δεν είσαι η μόνη ορφανή»

 


Ο Σύνδεσμος Συζύγων Τέκνων Αγνοουμένων «Οι 1619» εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας τον ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου για ακατάλληλη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για την τουρκική εισβολή... στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όταν μέλη του Συνδέσμου ζήτησαν από τον 24χρονο ευρωβουλευτή να προωθήσει το ζήτημα των αγνοουμένων στο Ευρωκοινοβούλιο, αντιμετώπισαν απρεπή συμπεριφορά, ειρωνείες και χλευασμό.

«Με λύπη και απογοήτευση αναγκαζόμαστε να αναφερθούμε σε ένα ατυχές περιστατικό που συνέβη το Σάββατο 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης για τα 50 χρόνια από την Κυπριακή τραγωδία. Μετά την εκδήλωση, μέλη της ομάδας (δέκα στον αριθμό) πλησίασαν τον ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου ζητώντας την υποστήριξή του για το ζήτημα των αγνοουμένων μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου ζήτησαν από τον Παναγιώτου να οργανώσει μια εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο για το θέμα και να γράψει ένα σχόλιο για τον αγώνα τους για την εξεύρεση των αγνοουμένων. Αντί για συνεργασία, όπως αναφέρεται, εισέπραξαν «ειρωνεία, χλευασμό και απαξίωση», με σχόλια όπως «μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου», «ποια νομίζεις ότι είσαι», «έτσι δεν λειτουργεί το Ευρωκοινοβούλιο», και το αποκορύφωμα, «δεν είσαι η μόνη που είναι ορφανή».

«Τα παραπάνω σχόλια έγιναν παρουσία της "Ομάδας Πρωτοβουλίας" καθώς και άλλων παρευρισκομένων στην εκδήλωση, των οποίων τα ονόματα έχουμε καταγράψει. Ο κύριος Παναγιώτου πρέπει να γνωρίζει ότι η υπέρτατη θυσία για την πατρίδα είναι να δώσεις τη ζωή σου», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Πριν 50 χρόνια, κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους για να απολαμβάνετε εσείς, κύριε Παναγιώτου, τις ελευθερίες και τις παροχές που έχετε σήμερα, και τις οποίες εκπροσωπείτε στην Ευρωβουλή. Περιμένουμε μια απολογία προς κάθε μητέρα, σύζυγο, αδελφό και παιδί αγνοουμένου», καταλήγει η ανακοίνωση.








Καταγγέλλουν Φειδία για χλευασμό κατά αγνοούμένων στην Κύπρο - «Δεν είσαι η μόνη ορφανή»