Latest News

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Καιρός: Ανεβαίνει ξανά ο υδράργυρος -Συννεφιά σε όλη τη χώρα σήμερα


 Συννεφιασμένο αναμένεται το καιρικό τοπίο σήμερα στη χώρα, παρότι θα σημειωθεί μικρή άνοδος της... θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Meteo, από σήμερα ο υδράργυρος ανεβαίνει ξανά, ενώ σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Παράλληλα, τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Υπάρχει επίσης και πιθανότητα εκδήλωσης λίγων όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων, στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 18 έως 34-36, στη Θεσσαλία από 18 έως 36-38, στην Ήπειρο από 20 έως 36 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 24 έως 36-38 βαθμούς Κελσίου.

Στη συνέχεια στα Επτάνησα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 33 βαθμούς, ενώ τέλος, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 36-37 βαθμούς Κελσίου. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ θα πνέουν γενικά στο Αιγαίο, αλλά στις Ανατολικές Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και τοπικά στην Κρήτη οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Άνεμοι μεταβαλλόμενων διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.

Ο καιρός σήμερα στην Αττική

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 μέχρι 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Τέλος, στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες από το μεσημέρι και έπειτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει μέχρι και τους 36 βαθμούς Κελσίου.