Latest News

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έχασε το μάτι του αφού σκότωσε μια μύγα που προσγειώθηκε στο πρόσωπό του


Ένας άνδρας αναγκάστηκε να αφαιρέσει το αριστερό του βολβό του ματιού λόγω μόλυνσης που προκλήθηκε αφού σκότωσε ένα έντομο στο... πρόσωπό του.

Σύμφωνα με την South China Morning Post (SCMP), ο άνδρας με το επώνυμο Wu, σκότωσε τη μύγα που βούιζε γύρω του αφού προσγειώθηκε πάνω του. Μια ώρα αργότερα, το αριστερό του μάτι έγινε κόκκινο, πρήξιμο και επώδυνο. Αναζήτησε αμέσως ιατρική συμβουλή, ωστόσο, ακόμη και μετά τη λήψη φαρμάκων, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και τελικά χρειάστηκε να αφαιρέσει το αριστερό του βολβό.
Ο άνδρας, ο οποίος ζει στο Shenzhen στη νότια επαρχία Guangdong της Κίνας, διαγνώστηκε με εποχική επιπεφυκίτιδα, ανέφερε το ρεπορτάζ. Αφού άρχισε να νιώθει πόνο στο αριστερό του μάτι, πήρε φάρμακα. Ωστόσο, ο πόνος δεν υποχώρησε και άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα στην όραση.

Οι γιατροί του είπαν ότι τα συμπτώματά του προκλήθηκαν από μια λοίμωξη που η φαρμακευτική αγωγή δεν μπορούσε πλέον να σταματήσει καθώς το μάτι και οι περιοχές γύρω από αυτό είχαν πληγωθεί σοβαρά. Η μόλυνση απειλούσε να εξαπλωθεί στον εγκέφαλό του και έτσι οι γιατροί έπρεπε να αφαιρέσουν ολόκληρο τον αριστερό του βολβό.

Η South China Morning Post ανέφερε ότι το μικρό έντομο που εμπλέκεται ήταν μια μύγα αποστράγγισης, της οποίας οι προνύμφες ζουν συχνά στο νερό. Αυτά τα έντομα βρίσκονται συνήθως σε σκοτεινά, υγρά μέρη στα σπίτια, όπως μπάνια, μπανιέρες, νεροχύτες και κουζίνες. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να παραμείνετε ήρεμοι όταν ένα έντομο πετάει κοντά στα μάτια σας και να μην το πιέζετε. Αντίθετα, απομακρύνετέ το απαλά και μετά πλύνετε την περιοχή που αγγίξατε με καθαρό νερό ή αλατούχο διάλυμα.