Latest News

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Κωδικός «Άννα Έλενα»: Ισραηλινοί δρούσαν ως πράκτορες του Ιράν στο Τελ Αβίβ


Τρεις Ισραηλινοί πολίτες που δρούσαν ως πράκτορες του Ιράν στο Τελ Αβίβ με το κωδικό όνομα «Άννα Έλενα» συνέλαβαν... οι αρχές.

Η Ισραηλινή Υπηρεσία Ασφαλείας (ISS) ανακοίνωσε ότι οι τρεις Ισραηλινοί πολίτες συνελήφθησαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες ως ύποπτοι ότι διεξήγαγαν ενέργειες υπό την καθοδήγηση Ιρανών πρακτόρων.

Σύμφωνα με την έρευνα, ένας από τους υπόπτους βρισκόταν σε επαφή μέσω της εφαρμογής Telegram με προφίλ με το όνομα «Άννα Έλενα». Μέσω αυτού του προφίλ του ζητήθηκε να εκτελέσει διάφορες εργασίες, όπως κρέμασμα πινακίδων στο Τελ Αβίβ αλλά και απόκρυψη χρημάτων σε διάφορα μέρη στην Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ.

Ακόμα, του είχε ζητηθεί να παραδώσει δέματα σε κατώφλια Ισραηλινών πολιτών που περιείχαν ένα κομμένο κεφάλι ζώου ή κούκλα δίπλα σε μαχαίρι και απειλητικό μήνυμα και σε άλλη περίπτωση, να βάλλει φωτιά σε δάσος και όχι μόνο. 

Ο συγκεκριμένος άντρας, πληρωνόταν σε κρυπτονομίσματα και στρατολόγησε άλλους δύο Ισραηλινούς για να τον βοηθήσουν. «Η χρήση της μεθόδου επικοινωνίας με Ισραηλινούς πολίτες μέσω των κοινωνικών δικτύων, υπό την ψευδή αναπαράσταση της ταυτότητας του ατόμου που υποβάλλει το αίτημα, είναι μια πολύ γνωστή μέθοδος λειτουργίας των ιρανικών υπηρεσιών πληροφοριών», σύμφωνα με την ISS.