Latest News

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Στη φυλακή επτά μέλη του κυκλώματος εκβιασμών στο οποίο συμμετείχαν χούλιγκανς


Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι επτά από τους οκτώ κατηγορούμενους που σήμερα απολογήθηκαν ως μέλη του νέου κυκλώματος εκβιαστών...

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Μάλιστα, για να ενισχύσουν τους ισχυρισμούς τους φέρονται να προέβαλαν πως κανείς από τους επιχειρηματίες που εμφανίζονται να έπεσαν θύματα του κυκλώματος δεν τους έχει καταγγείλει . Επιπλέον, κάποιοι από τους κατηγορούμενους φέρονται να έκαναν χρήση του δικαιώματος της σιωπής με αποτέλεσμα σε αυτή τουλάχιστον τη φάση να μην πουν ούτε μια λέξη.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η προφυλάκιση τους. Ένας από τους κατηγορούμενους που πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα 14 άτομα τα οποία είναι αντιμέτωπα με βαρύτατες κατηγορίες καθώς εμφανίζονται να εκβίαζαν καταστηματάρχες αλλά και πρατηριούχους και στην περίπτωση που εκείνοι δεν υπέκυπταν, εμφανίζονται να τοποθετούσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στα καταστήματά τους.

Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν αύριο.

GREEK MAFIA – «ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ Α.Ε.»: Ο νέος «αρχηγός», εκβιασμοί και προστασίες

Οι χούλιγκαν-μπράβοι ενδιαφέρονταν για τις ανακατατάξεις στην αρχηγία της Greek Mafia και όχι για τα οπαδικά ζητήματα. Αυτό αποτυπώνεται σε χαρακτηριστικές συνομιλίες τους που έχουν καταγραφεί στο πλαίσιο της έρευνας του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Ενας 30χρονος χούλιγκαν μιλά με έναν 39χρονο στις 14 Ιανουαρίου, 17 ώρες μετά την άγρια δολοφονία του 44χρονου επονομαζόμενου «Ζαμπόν» στον Νέο Κόσμο, αναφέροντας τις αλλαγές που θα επέλθουν μετά τη δολοφονία, καθώς την προστασία των καταστημάτων θα αναλάμβανε ο «Θανάσης» και τα βενζινάδικα οι «Κρητικοί».

Μεταφορέας αυτών των πληροφοριών ήταν ένας σεσημασμένος για εκβιασμούς 46χρονος Ιρανός, ο οποίος φαίνεται να γνώριζε ποιος ήταν ο δολοφόνος και τους συμβούλευσε να κρατήσουν αποστάσεις από τον 36χρονο «Μάικ» από την Αλβανία.

Σε άλλη συνομιλία του 39χρονου με τη «Λένα», έγκλειστη στις φυλακές γυναικών στον Ελαιώνα Θηβών, στις 22 Μαρτίου, γίνεται λόγος για τις ανακατατάξεις στην Greek Mafia.

39χρονος: Είχαμε κάτι ανακατατάξεις. Εντάξει, τα φτιάξαμε όλα.

«Λένα»: Ανακατατάξεις; Δηλαδή;

39χρονος: Εεε, πέθανε και καλά το μεγάλο μας αφεντικό. Δεν άκουσες για τη δολοφονία;

«Λένα»: Ο «Ζαμπόν» ήταν το μεγάλο σας αφεντικό;

39χρονος: Ε ,τι να κάνεις, εντάξει. Τώρα έχει αναλάβει ο κουμπάρος του.

«Λένα»: Είχε να κάνει με το μαγαζί; Οχι.

39χρονος: Ε, την προστασία του μαγαζιού στη νύχτα αυτός την είχε, ρε.

«Λένα»: Ε, όχι όλα, ο «Θαμνάκιας» τι κάνει;

39χρονος: Ε, άλλο αυτός, αυτοί είναι άλλοι. Αλλά υπήρχε μια «ειρήνη», τώρα δεν υπάρχει «ειρήνη».

«Λένα»: Τι λες, ρε;

39χρονος: Ε, τώρα έχει αναλάβει ο «Πανάγος». Εμείς μ’ αυτόν είμαστε, βέβαια είναι πιο καλά. Γιατί είμαστε πιο οργανωμένοι. Υπήρχαν ανοχές με τον άλλον, κατάλαβες.

«Με καλάζνικοφ»

Μιλώντας με φιλικό του πρόσωπο, 36χρονος χούλιγκαν που συνελήφθη για τα επεισόδια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας το περασμένο Σάββατο και κατηγορείται για τη συμμετοχή του στην οργάνωση αναφέρεται στην έκρηξη βόμβας που είχε σημειωθεί τον περασμένο Μάρτιο σε κάβα της Καλλιθέας και τους πυροβολισμούς έξω από γνωστό νυχτερινό μαγαζί της λεωφόρου Συγγρού, λίγες ημέρες αργότερα. Πρόκειται για τα αντίποινα που είχε δεχτεί η εγκληματική οργάνωση από τον αντίπαλο «πόλο» της Greek Mafia μετά την τοποθέτηση βόμβας σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά, στις 8 Μαρτίου. Ο 36χρονος εργαζόταν ως φύλαξη στα μπουζούκια όπου τραγουδούσε η Κατερίνα Λιόλιου, όμως είχε αποχωρήσει πριν από τους πυροβολισμούς.

Φιλικό πρόσωπο: Ρε, μ….α, εκεί στην Καλλιθέα τι έγινε ρε;

36χρονος: Πού;

Φιλικό πρόσωπο: Στη… στη Συγγρού και είπα στην Καλλιθέα. Μια κάβα ποτών, τι ήταν; Βάλαν, τι βάλαν… πω ρε.

36χρονος: Εδώ σε εμάς, αυτό σου ’χω πει, ναι εμείς είμαστε αυτό, στο δικό μας.

Φιλικό πρόσωπο: Σήμερα, σήμερα το λέγαν στις ειδήσεις. Εχει γίνει ο κακός χαμός. Το ξεψαχνίζουνε.

36χρονος: Το ξέρω γιατί χθες μας ρίξανε και με καλάζνικοφ, μας πυροβολήσανε.

Ο αντιδήμαρχος και οι… φάπες

«Καμιά φάπα θα ρίξουμε;», ρωτάει 32χρονος χούλιγκαν-μπράβος, μιλώντας τηλεφωνικά με αντιδήμαρχο της Δυτικής Αττικής που τον έχει προσλάβει για να έχει φυσική παρουσία σε εκλογικά κέντρα στις δημοτικές εκλογές του 2023. Ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

Αντιδήμαρχος: Εσείς τώρα εκεί δέκα είστε;

32χρονος: Δέκα, δέκα, δέκα.

Αντιδήμαρχος: Με τι είστε;

32χρονος: Εδώ αράζουμε, καθόμαστε.

Αντιδήμαρχος: Με μηχανάκια;

32χρονος: Εχουμε αμάξι, έχουμε τα πάντα, εεε… και μηχανάκια και αμάξι, ό,τι θέλεις.

«ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ “ΖΑΜΠΟΝ”»

«Χα, χα. Μην πεθάνεις, συνέχισε τη δουλειά για να γίνεις μια μέρα ο “Ζαμπόν”. Εγώ θα είμαι περήφανη», αναφέρει η φίλη 26χρονου κατηγορούμενου σε συνομιλία μαζί του, εκφράζοντας τις ανησυχίες της για τις δουλειές που αναλαμβάνει.

32χρονος: Ναι, και ο «Ζαμπόν» και ο «Ζαμπόν» πέθανε, μη νομίζεις.

Φίλη 32χρονου: Αχ, ναι.

32χρονος: Δεν έχω, δεν έχω σκοπό να γίνω «Ζαμπόν». Το ’χω σκοπό σού ’πα να τα παρατήσω όλα, φίλε. Όχι, «Ζαμπόν» δεν θέλω να γίνω, Θέλω να γίνω, γ….ε τα. Φλωρόπαιδο.

«Είναι αλήθεια ότι ο τέτοιος γυρνάει ξανά στον τόπο του εγκλήματος…», αναφέρει ειρωνικά ο 32χρονος κατηγορούμενος, αποκαλύπτοντας σε φιλικό του πρόσωπο ότι μετά από εμπρησμό σε φορτηγό, πήγε για… τρέξιμο στο σημείο.

ΜΕ ΒΑΡΥ ΠΟΙΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο «ΑΡΚΟΥΔΟΣ»

Ο αρχηγός της εκβιαστικής ομάδας, ο 59χρονος επονομαζόμενος «Αρκούδος», είχε στο «βαρύ» βιογραφικό του 8 συλλήψεις, από το 1996 μέχρι το 2021. Εχει κατηγορηθεί δύο φορές για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις εκβιαστών, το 2004 και το 2011, για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία, ενώ έχει συλληφθεί για επεισόδια σε γήπεδα, για εκβιασμούς, αρπαγή, σωματικές βλάβες, όπλα.

Γνώριμοι στις Αρχές είναι και οι τέσσερις χούλιγκαν-μέλη της οργάνωσης που συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο για τα επεισόδια στη λ. Αλεξάνδρας. Ενας 32χρονος χούλιγκαν έχει 3 συλλήψεις στο ενεργητικό του, το 2012 για παίγνια, το 2017 για όπλα και το 2024 για παραβάσεις του ΚΟΚ. Ενας 36χρονος έχει συλληφθεί 8 φορές από το 2009 έως το 2024.