Latest News

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Κροατία για το επεισόδιο με Ζούμπατς και Σάριτς: «Οι παίκτες μας δέχθηκαν επίθεση και αμύνθηκαν» (ΒΙΝΤΕΟ)

 Η ομοσπονδία της Κροατίας με ανακοίνωσή της πήρε θέση για το επεισόδιο στην παραλιακή με πρωταγωνιστές τους μπασκετμπολίστες Ζούμπατς και Σάριτς..

Λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό της Κροατίας από την Ελλάδα στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, οι παίχτες του NBA Ίβιτσα Ζούμπατς και Ντάριο Σάριτς, ενεπλάκησαν σε επεισόδιο σε νυχτερινό κέντρο στην παραλιακή.

Το TMZ Sports, το οποίο μετέδωσε την είδηση, έλαβε ένα βίντεο μέσα από το δημοφιλές «Bolivar Beach Bar» της παραλιακής, στο οποίο φαίνεται γύρω στις 5:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο ψηλός των Λ.Α. Κλίπερς να έρχεται στα χέρια με κάποιον, τη στιγμή που άνθρωποι ασφαλείας του μαγαζιού προσπαθούσαν να τους χωρίσουν. 

Λίγο πριν ξεσπάσει χάος, ο Σάριτς επενέβη προσπαθώντας να βοηθήσει τον Ζούμπατς, αλλά φαίνεται να δέχεται σπρωξιές από άλλον άνδρα. 

Σε ένα σημείο μάλιστα διακρίνεται ένας άνδρας, ο οποίος με κεφαλοκλείδωμα ρίχνει τον Σάριτς στο έδαφος, όπου παρέμεινε ξαπλωμένος για αρκετή ώρα. Την ίδια στιγμή εμφανίζεται άλλος άνδρας να φωνάζει στον Ζούμπατς και να του λέει να ηρεμήσει -- κάτι που λειτούργησε, καθώς έκανε ένα βήμα πίσω έχοντας τα χέρια ψηλά.  

Τελικά, ο Σάριτς σηκώνεται και σκοντάφτει πάνω στον Ζούμπατς, πριν οδηγηθούν στην έξοδο από το νυχτερινό μαγαζί. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: 

«Απαντώντας σε πολυάριθμα ερωτήματα των μέσων ενημέρωσης σχετικά με φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα η Κροατική Ένωση Καλαθοσφαίρισης απαντά ως εξής:

Μετά τον τελικό αγώνα του Ολυμπιακού προκριματικού τουρνουά στην Ελλάδα και ένα κοινό δείπνο, ο προπονητής ευχαρίστησε τους παίκτες για την συνεισφορά τους και στην συνέχεια τους άφησε ελεύθερους,  θεωρώντας ότι δεν υπήρχε κοινή επιστροφή στο Ζάγκρεμπ, αλλά σε διάφορους προορισμούς σύμφωνα με το ανάγκες των παικτών.

Μετά από αρκετές εβδομάδες δύσκολων προετοιμασιών και αγώνων, οι παίκτες αποφάσισαν να κάνουν μια αποχαιρετιστήρια συγκέντρωση πριν επιστρέψουν στα σπίτια ή τους συλλόγους τους.

Ενώ βρισκόμασταν σε ένα από τα κλαμπ της Αθήνας, κάποιοι παίκτες μας δέχθηκαν επίθεση πρώτα φραστική και μετά σωματική, κάτι που φυσικά τους έκανε να αμυνθούν. Ήταν ένα βραχύβιο περιστατικό που διεκόπη από την παρέμβαση των ψυχραιμότερων».