Latest News

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Συμπλοκή χούλιγκαν στην Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι συμμορίας με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

 


Σε εγκληματική οργάνωση φέρονται να ανήκουν τουλάχιστον τέσσερις από τους 74 οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού που συνελήφθησαν το Σάββατο (13/7) έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μετά τη συμπλοκή με πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα αλλά και με εγκληματική οργάνωση που συνδέεται με μια σειρά αξιόποινων πράξεων, όπως είναι επιθέσεις σε άτομα και στόχους ακόμα και της ίδιας της ομάδας τους.

Μερικά από τα άτομα που συνελήφθησαν λόγω της αιματηρής επίθεσης φαίνεται να εμπλέκονται σε αυτή την εγκληματική οργάνωση, ενώ ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν συλλήψεις.

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για «ραντεβού διεκδίκησης εσωτερικής επικυριαρχίας», εκτιμώντας ότι οι δύο εμπλεκόμενες ομάδες, έχοντας «αρχηγικές» βλέψεις, είχαν βάλει στο στόχαστρο τα… «προνόμια» που θα αποκτούσαν, αν εξασφάλιζαν την «πρωτοκαθεδρία» ανάμεσα στους οργανωμένους οπαδούς.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για 5 κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων.

Συγκεκριμένα, τους απαγγέλθηκαν οι κακουργηματικές κατηγορίες: της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, της κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών, της ηθικής αυτουργία σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και της κατοχής εκρηκτικών.

Επιπλέον, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 μοτοσυκλέτες, κράνη, γκλοπ, μαχαίρια, σφαίρα, καδρόνια, γάντια και κινητά τηλέφωνα.