Latest News

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Κάλπες στο ΠΑΣΟΚ: Τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τους υποψηφίους προέδρους- «Καρφιά» για Δημαδάμα


 Τον προγραμματισμό τους για τον «καυτό» Σεπτέμβριο της τελικής κούρσας των εσωκομματικών εκλογών κάνουν οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ καθώς τον Αύγουστο εκτός πραγμάτων θα πέσουν... οι τόνοι. 

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις  

Πριν λοιπόν την ανάπαυλα του Αυγούστου, στα χέρια των περισσότερων υποψηφίων έφτασαν και κάποιες τελευταίες δημοσκοπικές μετρήσεις, οι οποίες δεν έχουν δημοσιευθεί και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδα «Το Ποντίκι» δείχνουν ότι ο Δούκας είναι πρώτος στην πρόθεση ψήφου στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, με τον Ανδρουλάκη να βρίσκεται πολύ κοντά. Τρίτος είναι ο Γερουλάνος και τέταρτη, πολύ κοντά, η Διαμαντοπούλου.

Η εικόνα αλλάζει όταν στο ερώτημα απαντούν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρουλάκης είναι πρώτος, στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Δούκας, την «έκπληξη» κάνει η Διαμαντοπούλου, η οποία βρίσκεται τρίτη, και από κοντά ακολουθεί ο Γερουλάνος. 

Βέβαια, οι πάντες θεωρούν ότι οι έρευνες εν μέσω θέρους είναι παρακινδυνευμένες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τις παρατηρούν ή δεν τις μελετούν.

Ενδιαφέρον έχει το ότι κανένας από τους υποψηφίους δεν ανησυχεί για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων υπογραφών, ενώ όλοι δείχνουν την 3η Σεπτεμβρίου για την έναρξη του τελικού και πιο δύσκολου γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

Η «φιέστα» που ετοιμάζεται να στήσει το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει θέμα συζήτησης, ενώ κανένας από τους επτά πλέον υποψηφίους δεν δείχνει ότι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη μάχη της διεκδίκησης, παρά τα όσα γράφονται και λέγονται. 

«Καρφιά» για Δημαδάμα 

Πάντως, στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ συζητήθηκε έντονα και η απομάκρυνση της Ζέφης Δημαδάμα από την κυβέρνηση και την Γενική Γραμματεία Ισότητας

Η ένταξη της Ζέφης Δημαδάμα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που «βίωσε» το ΠΑΣΟΚ, καθώς τότε δεν ήταν ένα στέλεχος το οποίο είχε αποχωρήσει από το κόμμα αλλά παρέμενε στα όργανα του και στην Κεντρική Επιτροπή μέχρι και τη τελευταία στιγμή.

Ένα πρόσωπο, το οποίο είχε περισσότερο Αριστερές αναφορές και δεν έδειχνε να είναι κοντά στη Νέα Δημοκρατία. Στις εσωκομματικές εκλογές ήταν κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ είχε συνεργαστεί για μεγάλο διάστημα με την Φώφη Γεννηματά επί προεδρία της.

Θυμίζουμε ότι ο ο διορισμός της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως γενική γραμματέα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκάλεσε έκπληξη, γι’ αυτό και ήταν άμεση η διαγραφή της από τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Σπυρόπουλο. Λογικό λοιπόν Νίκος Ανδρουλάκης να νιώθει δικαιωμένος για αυτήν του την απόφαση. 

Το πιο σκληρό σχόλιο ήρθε από τον υποψήφιο πρόεδρο του Κινήματος Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος έγραψε στο Χ:  «Το συμπέρασμα από τον ανασχηματισμό των γενικών γραμματέων είναι ένα: Όσα στελέχη της Κεντροαριστεράς αναζητούν καρέκλες στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχουν την τύχη και τη μεταχείριση προϊόντων μιας χρήσεως».