Latest News

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Δεν έχω κλέψει ποτέ το παιχνίδι»

 

Δεκαέξι χρόνια μετά το Πεκίνο η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών επιστρέφει σε Ολυμπιακούς Αγώνες με πρωταγωνιστή τον... Γιάννη Αντετοκούμπο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξέσπασε σε δάκρυα λύτρωσης μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού του Προολυμπιακού Τουρνουά, που σηματοδότησε την ιστορική πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Γιάννης κάθισε για μερικά δευτερόλεπτα κάτω από τη μπασκέτα για να συνειδητοποιήσει τις ιστορικές στιγμές που βίωσε και θα συνεχίσει να βιώνει με την Εθνική ομάδα. Δεν άντεξε και λύγισε από τη συγκίνηση, με τον φωτογραφικό φακό να απαθανατίζει το στιγμιότυπο, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά τον πλησιάζει και ο γιος του για να τον παρηγορήσει. 

Σε ανάρτησή του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε: «Δεν έχω κλέψει ποτέ το παιχνίδι, τα λέμε στο Παρίσι».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να είναι σημαιοφόρος στην Τελετή Έναρξης στο Παρίσι.

«Αυτό είναι μια μεγάλη τιμή. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι καλύτεροι αθλητές στον κόσμο, άνθρωποι που είναι 39 και 40 χρόνων επιστρέφουν για να παίξουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οπότε καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό για όλους και για εμένα που θα πάω για πρώτη φορά. Αν είμαι ο σημαιοφόρος, σπουδαία, αν όχι είναι οκ. Είμαι χαρούμενος που έχω ένα καλό τεχνικό επιτελείο, μια καλή ομάδα. Θέλω να πάμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Να είμαστε υγιείς, ανταγωνιστικοί να πετύχουμε κάτι καλό. Και πάλι, όπως λέει ο κόουτς θα το απολαύσω. Θα απολαύσω κάθε στιγμή, γιατί στη ζωή ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί». τόνισε ο Αντετοκούνμπο.