Latest News

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Απίστευτες εικόνες στη Ζάκυνθο: Χόρευαν σε πανηγύρι την ώρα που η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτα πίσω τους (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη με την φωτιά στην Ζάκυνθο, κάτοικοι συμμετείχαν σε πανηγύρι. ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Σε βίντεο που ανέβηκε στη σελίδα του Facebook Forecast Weather GREECE και προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις, κάτοικοι σε περιοχή της Ζακύνθου διασκεδάζουν παρά το πύρινο μέτωπο που και τους έντονους καπνούς που φαίνονται πίσω τους. 

«Απίστευτες εικόνες στη Ζάκυνθο όπου από πάνω καίγεται το δάσος και μαίνεται η πυρκαγιά ανεξέλεγκτη και από κάτω από το μέτωπο το πανηγύρι συνεχίζεται», αναφέρεται στην περιγραφή που συνοδεύει το βίντεο. 

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, από το πρώτο φως της ημέρας όπου έχουν διατεθεί τα εναέρια μέσα πραγματοποιώντας ρίψεις νερού, η φωτιά στην Ζάκυνθο έχει περιορισθεί. Η κατάσταση είναι καλύτερη, αλλά παραμένει κρίσιμη.  Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζακύνθου τα ξημερώματα της Δευτέρας εξέδωσε σχετική ενημέρωση όπου ανέφερε ότι «Σε λίγο καλύτερη αλλά κρίσιμη μεν κατάσταση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα στο νησί μας στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν κατοικίες. Έως τώρα το μεγαλύτερο μέρος που καίγεται είναι σε απροσπέλαστο σημείο.

Ύστερα από την επικοινωνία όμως που είχαμε με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής, μας ενημέρωσε για 2 ερπυστριοφόρα που θα προσπαθήσουν να ανοίξουν δρόμους στον ορεινό όγκο την δεδομένη χρονική στιγμή 2:20πμ. Η υπηρεσία μας από την στιγμή που ζητήθηκε η συνδρομή της με 4 δικές της υδροφόρες, τριών(3) ιδιωτών και δικά της σκαφτικά μηχανήματα ήταν στο σημείο από νωρίς και παραμένει. Αναμένουμε την συνδρομή των εναέριων μέσων τις πρώτες πρωινές ώρες».